Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän lukiolaiset valtasivat Uudenmaan lukiolaisten piirin

Mäntsälän lukion oppilaskunta toimii aktiivisesti. Tästä on osoituksena esimerkiksi se, että syksyllä he kirjaimellisesti valtasivat Uudenmaan lukiolaisten hallituksen, johon valittiin peräti kahdeksan mäntsäläläisopiskelijaa.

Ensi vuonna aloittavassa hallituksessa puheenjohtajan nuijaa heiluttelee Eemeli Hintsanen ja varapuheenjohtaja toimii Samuli Tiainen, molemmat Mäntsälän lukiosta.

Uudenmaan piiri on suurin Suomen lukiolaisten piireistä. Lukiolaisiin kuuluu noin 50 000 jäsentä, ja se on Suomen suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva opiskelijajärjestö.

– Olisi hienoa saada lukiolaiset toimimaan aktiivisemmin, sanoo Hintsanen.

– Mäntsälän lukiosta lähti monta ehdolle piirin hallitukseen, mikä on yksi syy siihen, että niin moni tuli valituksi. Toinen syy on se, että menimme joukolla kokoukseen, jossa oli valitettavan vähän osallistujia.

– Oppilaskunta on järjestänyt mm. sählymahdollisuuden lukion oppilaille, toteaa Mäntsälän lukion oppilaskunnan puheenjohtaja Aada Ahl.

Vappua juhlistettiin munkinsyöntikilpailulla. Myös erilaiset pukeutumisteemat ovat tuoneet väriä arjen opiskeluun.

– Valmisteilla on joulun kunniaksi tortunsyöntikilpailu, jossa tietyssä ajassa eniten torttuja syönyt palkitaan.

Vakavammatkin asiat on otettu huomioon. Syksyllä aloitti työnsä häirintäyhdyshenkilönä toimiva Saara Ansala.

– Tämä oli oma ideani, luottamustehtävä, miettii Ansala. Ainakin haluan keskustella häirintää aiheuttavien ihmisten kanssa.

Paikallaolijat keksivät näppärästi lisää toimenkuvaa: se voi olla varotoimenpide ja ennalta ehkäisevää toimintaa. On hyvä tietää, että lukiossa on tällainen keskustelukulttuuri.

Lukiolaiset kokevat, ettei heidän opinahjossaan ole mainittavasti häirintää, mutta ihmisten yhteisössä sellainenkin on mahdollista.