Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Euromasterin omistaja vaihtui juuri ennen talvirenkaiden vaihtoruljanssia – "Periaatteessa me jokainen hoidamme kaikkia töitä"

Mäntsälän Euromasterin omistajayrittäjäksi vaihtui lokakuussa 32-vuotias Jani Penna.

Entinen omistaja Arto Kauppinen jää yli kahdenkymmenen vuoden yrittäjyyden jälkeen vielä vuodeksi opastamaan uutta yrittäjää.

Penna ei ole Euromasterin asiakkaille tuntematon, koska hän on ollut yrityksen palveluksessa viimeiset 12 vuotta.

– Yrittäjäksi lähtemistä piti pohtia melko pitkään. Neljästi minulle tarjottiin mahdollisuutta ottaa vetovastuu, mutta vasta nyt se sitten toteutui, tuumii Penna.

Omistajavaihdos tapahtui juuri ennen talvirenkaiden vaihtoruljanssia, joten uusi yrittäjä pääsi heti kokemaan, mitä vetovastuu on, kun asiakkaita on pystyttävä palvelemaan mahdollisimman hyvin ja kaikilla on kiire.

– Meillä oli kymmenisen henkilöä tekemässä vaihtotöitä, kun normaalisti työntekijöitä on 4-5. Ammattikoulusta oli kaksi työharjoittelijaa ja lisäksi koululaisia, joista suurin osa on ollut jo aiemminkin ruuhkaa purkamassa.

– Päätyömme oli talvirenkaiden vaihto, mutta aika paljon vaihdettiin alle ihan uusia talvirenkaita. Tavaraa saatiin hyvin. Erikoisemmat rengaskootkin tilattiin hyvissä ajoin, kun asiakkaat olivat olleet liikkeellä ajoissa.

Penna kertoo, että nastarenkaat valitaan edelleen useimmin uusiksi talvipyöriksi kevyen liikenteen autoihin, mutta myös kolmen vuodenajan renkaat ovat ihan viime aikoina yleistyneet, jotkut ajavat niillä jopa läpi vuoden. Raskaan liikenteen autoihin vaihdetaan myös talveksi talvirenkaat.

– Olen itsekin mukana käytännön työssä. Pääasiassa hoidan raskaan kaluston rengasasioita, vaikka periaatteessa me jokainen hoidamme kaikkia töitä. Meillä ei ole hälyautoa viemässä renkaita tien päälle, mutta yleensä autoissa on nyt niin paljon renkaita, että pääsevät nilkuttamaan tänne renkaan vaihtoon vaurion sattuessa.

– Talveksi jotkut haluavat eturenkaisiin myös nastoja, jolloin me nastoitamme ne täällä. Lisäksi eturenkaat tasapainotetaan tasapainotuspusseilla, jolloin tasapainotus tapahtuu itsekseen ajon aikana tai sitten renkaat tasapainotetaan koneessa.

Mäntsälän Euromasterissa tehdään muutakin kuin rengastöitä. Hiljaisimpina aikoina autojen perushuollot ovat merkittävässä osassa, mutta liikkeessä tehdään myös ilmastointilaitteiden hultoja ja ohjauskulmien säätöjä. Euromasterilla on myös rengashotelli.

– En rupea lisäämään hommia, nuo riittävät hyvin. Keväällä on piha järjestettävä parempaan järjestykseen ja rengashotelliin olen suunnitellut nosturia, niin renkaiden kuljettaminen hallin ja hotellin välillä vähenisi. Työ järkiperäistyisi.

– Koetamme pitää palvelun hyvänä ja asiakkaat tyytyväisinä, lupaa Penna

Euromasterilla on kätevä ajanvaraus netissä, sieltä voi valita sopivimman ajan kaikessa rauhassa.