Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukuussa Diandra Flores pääsee soittamaan myös viulua – "Kirkoissa on mahtava akustiikka"

Televisiosta tuttu artisti on parhaillaan joululaulukiertueella. Joulunpyhiä hän viettää tuttuun tapaan Hyvinkäällä.

Laulaja Diandra Flores on parhaillaan joululaulukiertueella. Joulukuun 22. päivään asti Diandra tekee keikkoja lähes joka päivä.

Suurin osa kiertueen keikoista pidetään kirkoissa. Esimerkiksi 4. joulukuuta Diandra saapuu Helsingin Kallion kirkkoon, ja 5. päivä on luvassa Tampereen tuomiokirkko. Joululaulukiertue on ollut sen verran suosittu, että se on myynyt ennakkoon loppuun monella paikkakunnalla.

– Meillä on suhteellisen pieni kokoonpano, sellainen tyttöporukka lavalla. Biisejä esitetään niin suomeksi kuin englanniksikin, Diandra kertoo.

Taitava laulaja nähdään instrumentinkin parissa. Hän soittaa keikoilla myös viulua.

– Perinteisiä joululauluja kuullaan totta kai, mutta mukana on myös tällaisia kappaleita jotka ovat vähän harvinaisempia, sellaisia mitä ihmiset eivät ehkä odota. Kansanmusiikkimaisuus korostuu varsinkin viuluosastolla, Diandra sanoo.

Hän pitää kirkkoja oivallisina esiintymispaikkoina.

– Kirkoissa on mahtava akustiikka. Esitämme siellä noin tunnin ja vartin mittaisen keikan. Väliaikoja ei ole.

Diandra Flores on nuoresta iästään huolimatta päässyt kokemaan musiikissa jo kaikenlaista. Maailma aukesi viimeistään jo siinä vaiheessa, kun Diandra voitti Staraoke-laulukilpailun 10-vuotiaana.

Se oli vasta alkua. Seitsemän vuotta myöhemmin seurasi Idols-laulukilpailun voitto. Kaikille suositun laulukilpailun voittaminen ei välttämättä ole ollut suuri siunaus, joillekin jopa iso pettymys, mutta Diandralle sitä väylää pitkin avautui jälleen uusi kaista artistin uralla.

– Olin silloin tosiaan 17-vuotias. Kokemus oli tietysti hyvin rankka ja jännittävä, mutta kokonaisuutena erittäin opettavainen, hän sanoo.

Televisiotyö on jäänyt nuoren naisen elämään pysyvästi. Syksyllä Diandran laulamista on päässyt ihastelemaan Ylen suositussa Elämäni biisi -ohjelmassa.

– Olen nauttinut itse kaikista jutuista mitä on päässyt tekemään. On saanut tehdä kaikkea hyvin monipuolisesti, ja television tekeminen on erityisesti todella kivaa. Seuraavaksi haaveilen siitä, että saisin kokeilla myös näyttelemistä, Diandra paljastaa.

Diandra Floresin isä on Chilestä, äiti suomalainen. Diandran juuret ovat taas vahvasti Hyvinkäällä. Hän nauraa, ettei hänellä ole oikeastaan minkäänlaista käsitystä siitä, millainen on chileläinen joulu.

– Arvelen, että siellä on varmaan isot juhlat eteläamerikkalaiseen tapaan.

Diandra viettää joulunpyhiä Hyvinkäällä lähisukulaistensa kanssa. Isompia perinteitä joulunaikaan ei kuulu.

– Se on sellainen sukujoulu. Ei ole isompia perinteitä, vietämme aikaa yhdessä.

Vaikka suurempi perinteellisyys on poissa, Diandra osaa nimetä erittäin nopeasti omat suosikkijoululaulunsa.

– Suosikkijoululaulu on Oi jouluyö. Sitten tulee Varpunen jouluaamuna. Pienempänä en tietysti ihan tajunnut, miksi ihmiset herkistyvät sen äärellä, myöhemmin tarina tietysti avautui. Molemmat laulut koskettavat aina, Diandra sanoo.