Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yleisön määrä yllätti Mäntsälän joulunavauksessa – "Maailmantilanne tuo joulun sanoman entistä tärkeämmäksi"

Monipuolinen ohjelma ja runsaat myyntipöydät ilahduttivat Mäntsälän joulunavaukseen saapuneita ihmisiä. Mukana oli kaikenikäisiä ja ehdoton vetonaula oli, kukas muu kuin joulupukki, jonka syliin jonotettiin. Väkeä oli satamäärin.

– Maailmantilanne tuo joulun sanoman entistä tärkeämmäksi. Jouluna voimme hiljentyä arjen kiireistä. Välitetään toisistamme, kehotti kunnanjohtaja Hannu Laurila avaussanoissaan.

Hän muistutti myös, että Mäntsälässä on hyvät ostosmahdollisuudet ja monipuoliset palvelut.

- Tarjotaan työtä omaan kotikuntaan hankkimalla lahjat Mäntsälästä, Laurila sanoi.

Onni ja Jesse Salo olivat jo kierrelleet muutaman kojun. Onni myhäilee, kun päiväkodin arpaonni suosi: hän sai kalenterin ja karkkikoneen.

Yhtään huonommin onni ei potkaissut pikkuveli Jesseä. Kotiin viemisinä on kylpytarvike ja jouluvalot.

– Kivaa, kun on jotain tapahtumia, tuumii perhe. Onni on jo partiolainen ja myi partiolaisten omaa kalenteria.

Yleisöstä voi aistia saman tunnelman: on hienoa, että on kaikille avoimia tilaisuuksia, järjestäjät saavat kiitosta monesta suusta.

Tänä jouluna vastuussa olivat Mäntsälän yrittäjänaiset ry yhteistyössä Mäntsälän kunnan, Mäntsälän yrittäjien, MLL Mäntsälän paikallisyhdistys ry:n , Mäntsälän seurakunnan, Mäntsälän yrityskehityksen ja Mäntsälän VPK:n kanssa.

Ensi kertaa joulutapahtumassa oli myös esiintymislava, joka mahdollisti sen, että esitykset näkyivät koko kapinatorille. Lavan oli rakentanut talkootyönä Eero Mikkola Oy.

Kapinatorilla laulettiin yhteislauluja, esiteltiin yhdistysten toimintaa ja ostettiin joululeivonnaisia vaikkapa koulujen myyntipöydiltä.

Seurojentalolla voi käväistä kirjastoautossa ja sisällä hörpätä kahvit, urheilukentällä kohtasi ponin ja seurakuntatalolla voi askarrella korttipajassa vain muutamia toimintoja mainiten.

Iltapäivän lopulla palkittiin vuoden mäntsäläläinen. Hän on Mervi Skott.

Jouluikkunakilpailussa voi ihailla keskustassa 16 eri ikkunaa. Kisan voitti tänä vuonna Kivistöntien palvelutalo.

Mäntsälän vammaisneuvosto palkitsi parhaana palveluntuottajana Tuula Ruusuvuoren.