Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskusrikospoliisi selvittää Keudaan kohdistunutta kyberhyökkäystä – keudalaisten henkilötietojen uskotaan olevan turvassa

Keudaan maanantaina kohdistettu kyberhyökkäys pitää koulutuskuntayhtymän verkko- ja palvelinyhteydet suljettuina edelleen. Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä tiedottaa tutkivansa asiaa tällä hetkellä tietoturvayhtiön kanssa.

Keskusrikospoliisi selvittää asiaa parhaillaan.

Asiasta on ilmoitettu myös tietosuojavaltuutetulle sekä Kyberturvallisuuskeskukselle.

Keudan mukaan tällä hetkellä vaikuttaa, ettei tilannetta ole laukaissut yksittäisen keudalaisen tai opiskelijan toiminta eikä henkilötietoja ole vuotanut.

Keudalaisten viestintäkanavat ovat rajoitetut. Mikäli vastaanottajan tietoturva on kunnossa, on keuda.fi-osoitteesta tulevat sähköpostit turvallista avata, koulutuskuntayhtymä tiedottaa.

– Opetus Keudassa jatkuu suunnitellun mukaisesti eri oppimisympäristöissä. Tietokoneista ja verkoista riippuvainen opetus suunnitellaan ja organisoidaan uudelleen. Opettajat tiedottavat opiskelijoita muutoksista, tiedotteessa kerrotaan.