Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pornaisten ja Kellokosken terveysasemilla vielä toivoa – toimipisteistä luopuminen poistettiin aluevaltuuston investointisuunnitelmasta

Kellokosken ja Pornaisten terveysasemat voidaan ehkä vielä säilyttäää. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuusto poisti investointisuunnitelmasta maininnan 3,4 miljoonan euron säästöistä, joiden katsottiin syntyvän luopumalla vuokralla olevista terveysasemien tiloista.

Käytännössä säästöjen on tulkittu merkitsevän luopumista,Kellokosken ja Jokelan terveysasemista Tuusulassa, Pornaisten terveysasemasta sekä Rajamäen terveysasemasta Nurmijärvellä. Investointisuunnitelmassa tätä ei ole kuitenkaan sanottu suoraan.

Se, että näitä tarkasti ottaen 3 390 000 euron säästöjä ei sisällytetty suunnitelmaan ei vielä tarkoita etteikö tiloista mahdollisesti luovuta. Aluevaltuusto päättää tilojen kohtalosta hyväksyessään palveluverkkosuunnitelman ensi keväänä.

Poistopäätös tehtiin äänestyksellä numeroin 38-29, yksi tyhjä. Poistamista esitti hyvinkääläinen Olli Savela (vas.) ja sitä kannattivat mäntsäläläinen Satu Lampi (ps.) ja järvenpääläinen Mimmi Launiala (vihr.).

Investointisuunnitelma on vasta suunnitelma, eli siinä olevia linjauksia voi muuttaa toiseksi.