Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantalainen Oy osti Mäntsälässä ja Tuusulassa toimivan Uudenmaan Yritystilipalvelu Oy:n liiketoiminnan

Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Lahti on ostanut Uudenmaan Yritystilipalvelu Oy:n liiketoiminnan.

Mäntsälässä ja Tuusulassa toimiva tilitoimisto työllistää yhdeksän henkeä ja sillä on noin 350 asiakasta yksinyrittäjistä aina usean miljoonan euron liikevaihtoa tekeviin tuotantolaitoksiin.

– Uudenmaan Yritystilipalvelulla on ollut vahva asema Mäntsälässä, jossa Rantalaisella on entuudestaan pieni toimisto. Kaupan myötä saamme Mäntsälään 15 hengen yksikön, joka pystyy tarjoamaan työntekijöille mielenkiintoisia tehtäviä ja kasvumahdollisuuksia ja parantaa siten mahdollisuuksiamme kilpailla työvoimasta paikallisesti, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Uudenmaan Yritystilipalvelun perustaja ja toimitusjohtaja Eija Raunio kertoo joutuneensa viime aikoina jarruttamaan uusien asiakkaiden ottamista, koska työntekijöitä ei ole tarpeeksi.

– Meillä on ollut jatkuva haku päällä, mutta ammattitaitoista työvoimaa on todella vaikea löytää koko toimialalla.

Raunion mukaan myös lisääntyvät viranomaismääräykset ja niihin liittyvät sanktiot mietityttävät pienyrittäjää. Esimerkiksi henkilörekisterin pidossa yksi inhimillinen virhe voi johtaa kymmenientuhansien eurojen sakkoihin.

Vaikka lamat eivät taloushallintoalaa juuri hetkauta, nykytilanne on Raunion mielestä hyvin poikkeuksellinen.

– Maailmantilanteesta johtuva yleinen epävarmuus johtaa yhä useammin yrityskauppojen, konkurssien ja yritystoiminnan lopettamisen kaltaisiin tilanteisin, joissa asiakkaiden auttaminen edellyttää erityisosaamista, jota itsellämme ei ole tarjota. Aloin tässäkin mielessä kaivata suuremman yksikön tukea.

Raunio sanoo, että monista ostajaehdokkaista Rantalainen oli tutuin toimintatavoiltaan.

– Rantalaisen asiakaspalvelutyyli on lähinnä omaamme, joka perustuu henkilökohtaiseen ja helposti tavoitettavaan palveluun. Käytämme molemmat myös samoja taloushallintoalan ohjelmistoja.

Raunio on osakkaana mukana useissa eri toimialojen yrityksissä, mutta jatkaa toistaiseksi myös Rantalaisen palveluksessa.