Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Pertillä oli aina kolme televisiota rivissä ja kaikki olivat päällä" – IS: Tällainen mies oli Spede, kertoo lapsenlapsi

Edesmennyt Pertti "Spede" Pasanen oli temperamenttinen mies, jolla oli aina kolme televisiota samanaikaisesti päällä. Muun muassa tästä kertoo Ilta-Sanomille Speden lapsenlapsi Roy Unho.

– Pertillä oli aina kolme televisiota rivissä ja kaikki olivat päällä. Niistä tuli eri ohjelmia, tyyliin Kauniit ja rohkeat, jotain lastenohjelmaa ja sitten joku kolmas. En varmaan koskaan voi ymmärtää, minkä takia jollain on kolme telkkaria samaa aikaa päällä, Unho kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Unho muistaa myös päivän, jolloin isoisä kuoli. Elettiin syksyä 2001.

– Se oli todella surrealistista. Niin kuuluisa ihminen, joka on kuitenkin yksi läheisimpiä sukulaisiasi ja helpoin tapa oli oikeastaan vain laittaa telkkari päälle ja katsoa, mitä siellä kerrottiin asiasta.

Jotain lapsenlapsi on myös perinyt. Yksi asia on kiinnostunut elokuviin ja toinen on temperamentti, joka ei kuitenkaan ole ihan samalla tasolla kuin Spedellä, mutta sinnepäin. Lisäksi miehiä yhdistää se, että kummallakin on ollut vaikeuksia saada tukea Elokuvasäätiöltä.

– Speden Speleissä hauskintahan oli se, kun Pertiltä meni hermot. Hävitessään jollekin nuorelle klopille hän saattoi paiskata hyppynarut ja todeta, että aivan saakelin sama. Perttihän ei oikeasti kiroillut juurikaan.