Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän Kesport juhlii jo neljännesvuosisataa – menestyksen takeena ammattitaitoinen henkilökunta

– Olenkohan minä nyt Mäntsälässä pisimpään kauppaliikettä pitänyt, kun Westermarkin Tomi lopetti, hymähtelee kauppias Jari Seppälä Mäntsälän Kesportista.

Liike juhlii 25 toiminnan vuottaan joulukuun alussa. Seppälä kutsuu asiakkaansa juhlakahville 1.–3.12.

Aikoinaan Mäntsälässä oli peräti kolme urheiluliikettä, nyt enää yksi. Seppälä aloitti Elmo Sport -ketjun kauppiaana 1.12. 1997. Kesport-ketjuun liike siirtyi 2009.

– On pakko olla ketjuuntunut, koska siitä on kauppiaalle hyötyä. Kesko neuvottelee maahantuojan kanssa mm. hinnoista ja antaa kauppiaille ideoita. Lisäksi se suunnittelee esim. kampanjat. Kauppias itse hankkii tavarat pääasiassa maahantuojalta.

– Tavarat joudutaan tilaamaan jo vuosi eteenpäin. Nyt eletään siinä suhteessa jo talvea 2023-24! Onhan se vähän ennalta-arvaamatonta. Tässä ketju on hyväksi avuksi, Seppälä kertoo.

– Oikeastaan ajauduin tähän hommaan vahingossa. Olin ollut myyjänä K-Raudassa 10 vuotta, ja koin, että Mäntsälään pitää saada urheiluvarusteita myyvä liike, pohtii urheilua harrastava yrittäjä.

Sitkeys on ajanut Seppälää eteenpäin. Tietysti on ollut vaikeitakin aikoja, kuten esimerkiksi vuosien 2008-09 finanssikriisi.

– Ensiksi pohdin, että miten paljon korona rokottaa liiketoimintaa. Aluksi ihmiset käyttäytyivät varovasti, mutta korona lisäsi terveellistä liikuntaa ja kauppakin alkoi käydä. Koko ajan on haastetta, mutta olen oppinut sietämään vaikeampiakin aikoja. Ohjenuorani on ollut: ei liika leveästi, vaan maltilla. Hyvinä aikoina ei saa lähteä laukalle.

Seppälän mielestä asiakkaat ovat pääsääntöisesti mukavia. Tietysti toisten kanssa tulee paremmin toimeen kuin toisten. Hän sanoo, ettei ole edes miettinyt, millainen on hyvä asiakas, koska kaikkia palvellaan.

– Yritän kuunnella, mitä asiakas haluaa ja pohtia, miten tuote sopii hänen tarpeisiin.

Valikoimaan kuuluvat urheilutarvikkeet, -vaatteet ja -kengät laidasta laitaan. Myymälästä ei kuitenkaan saa aseita, ampuma- eikä kalastustarvikkeita.

– Tällä hetkellä myydään paljon polkupyöriä, suksia, monoja ja sauvoja sekä jääkiekko- ja jalkapallovarusteita. Tuotevalikoima on pystytty pitämään monipuolisena ja tarjolla on esimerkiksi kymmeniä polkupyöriä.

Mäntsälässä uutena harrastettavaan padeliinkin löytyvät mailat ja pallot.

– Haluamme pitää hinnat maltillisena. Tietysti kaupan menestyminen on kiinni siitä, käyttävätkö kuntalaiset paikkakunnan omia liikkeitä.

Yhtenä menestystekijänä yrittäjä pitää ammattitaitoista henkilökuntaa. Myymälään on otettu Tet-harjoittelijoita, joista on kouliintunut erinomaisia asiakaspalvelijoita.

Jari Seppälä on tukenut paikallista urheiluelämää monin tavoin. Häntä saamme kiittää siitä, että Hirvihaarassa on käytössä toinen lumitykki, viimeksi on tuettu jääkiekkojunioreita.

Kauppiasuran lisäksi Seppälä kasvattaa viljaa Soukkiossa sijaitsevalla maatilallaan.