Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutsan paloittelumurhaaja riehui yksityisasunnossa Mäntsälässä murhaa edeltäneenä kesänä – Tekijä oli käynyt naapurissa pyytämässä neulaa ja lankaa pahoinpitelyn jälkeen

Joutsan paloittelumurhaajana tunnettu Mirko Micael Forsström, 27 vuotta, pahoinpiteli miehen Mäntsälässä kesällä 2018, neljä kuukautta ennen lokakuussa Joutsassa tekemäänsä raakaa paloittelumurhaa .

Hänet tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Mäntsälän pahoinpitely tapahtui yksityisasunnossa 16.-17. kesäkuuta 2018. Forsström oli toisen tekijän kanssa pahoinpidellyt uhria muun muassa hyppimällä hänen päällään, potkimalla päähän ja vartaloon, lyömällä päähän ja viiltämällä teräaseella vasempaan reiteen ja jalkaterään.

Uhrille oli aiheutunut useita erilaisia vammoja kuten alaleukaluun murtuma, hampaiden katkeamisia, maksan vaurioituminen, kylkiluiden murtuminen sekä verenpurkauma aivoihin.

Toisen pahoinpitelijän mukaan hän oli tavannut itselleen tuntemattoman uhrin baarin edustalla Mäntsälässä ja ehdottanut tälle lähtemistä asunnolleen polttamaan pilveä.

Mukaan oli lähtenyt kolmas mies eli Forsström. Asunnolla heille oli tullut riitaa ja tekijät olivat alkaneet pahoinpidellä uhria raa'asti.

Uhri kertoo tunteneensa molemmat tekijät entuudestaan. Hän ei muista mitään pahoinpitelystään, mutta oli herännyt seuraavana aamuna tyhjänä olleesta asunnosta. Pahoinpitely oli jatkunut hänen törmättyään toiseen pahoinpitelijään asunnon ovella ollessaan lähdössä pois.

Uhri oli ollut pahoinpitelyn aikaan voimakkaassa humalassa ja puolustuskyvytön.

Todistajana ollut nainen kertoi soittaneensa asiasta hätäkeskuspuhelun. Naisen mukaan Forsström oli tullut pahoinpitelyn jälkeen hänen kotiinsa vaatteet verisinä. Forsström oli kertonut tilanteen menneen liian pitkälle ja tarvitsevansa neulan ja lankaa tikatakseen uhria.

Asia on käsitelty Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa vuosi sitten. Käräjäoikeus langetti molemmille pahoinpitelijöille puolentoista vuoden vankeustuomiot törkeästä pahoinpitelystä.

Forsström ja hänen rikoskumppaninsa valittivat tuomiosta. Helsingin hovioikeus ei muuttanut niitä.

Forsströmin rikoskumppanilla ei ollut aiempia tuomioita ja hän sai rangaistuksen ehdollisena. Forsström ei saanut Mäntsälän pahoinpitelystä lisää istuttavaa. Oikeus katsoi, että hänen Keski-Suomen käräjäoikeudesta saamansa elinkautinen Joutsan paloittelumurhasta on riittävä seuraamus myös Mäntsälän pahoinpitelystä.

Pahoinpitelijät määrättiin hovioikeudessa maksamaan yhteisvastuullisesti uhrille noin 8000 euron korvaukset vammoista, kärsimyksestä ja pysyvästä kosmeettisesta haitasta. Rikoksentekijöiden oikeudenkäyntikulut jäävät valtion maksettaviksi. Pelkästään käräjäoikeudesta kuluja tui yhteensä noin 3700 euroa. Tämän päälle tulevat hovioikeuden asianajokulut.

Uhrin asianajokulut määrättiin rikoksentekijöiden maksettavaksi. Käräjäoikeuden käsittelystä niitä tuli noin 2300 euroa.

Joutsan paloittelumurha oli niin ikään tapahtunut yksityisasunnossa eli rivitaloyksiössä. Tämän jälkeen ruumis oli paloiteltu ja viety Kuortin ABC-aseman parkkipaikalle.

Oikeus katsoi Forsströmin tehneen rikoksensa erityistä raakuutta osoittavalla tavalla. Hän oli muun muassa leikannut uhrinsa pään irti.