Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskuskadun alkuun neljän ravintolan kokonaisuus, Kulmakonditoria kiinni kuukauden

Pizzaverstas, Kulmakonditoria, Kanala, Sauhu...

Mäntsälän kirkolle avataan joulukuussa neljän ravintolan kokonaisuus. Uusia tiloja rakennetaan parhaillaan K2-kerrostalon katutasoon.

Yksi neljästä ravintolasta on mäntsäläläisille jo tuttu Kulmakonditoria, mutta loput ovat uusia tulokkaita. Ravintoloissa on uudenlaista ajattelua Suomessa, yksi ravintolakokonaisuuden yrittäjistä, Olli-Pekka Kinnunen kertoo.

Kulmiksen tilat uudistetaan remontissa ja K2:n alakerta laajenee neljän eri ruokalistan kokonaisuudeksi. Tila lähes kaksinkertaistuu Kulmikseen verrattuna.

Kulmakonditoria meni remontin takia kiinni viime perjantaina 4. marraskuuta. Kulmikselle tulee siis noin kuukauden pituinen tauko

Ravintolakokonaisuuden idea on neljä ravintolaa, mutta yksi keittiö.

Tarjolla on Kulmakonditoria nykytilaa pienempänä, ravintola Sauhu, PizzaVerstas sekä Kanala.

Sauhun lista lienee monelle mäntsäläläiselle tuttu Järvenpäästä ja Keravalta. Sauhu tarjoilee muun muassa hampurilaisia, ribsejä, sormiruokaa ja dippejä. Sauhun listalla on myös hyvin tulisia ruokia.

Kaikkein uusin idea on Kanala. Se on ravintola, joka tarjoaa kanaa kaikkialta maailmasta.

– Sieltä voi saada esimerkiksi meksikolaista kanaa, itäisiä reseptejä tai jotain aivan muuta, Olli-Pekka Kinnunen kuvaa.

Nykytilanteeseen sopivasti myös Kievin kanaa ukrainalaisreseptillä?

Kanalasta saa vaikka kanaviillokkia

Olli-Pekka Kinnunen

Kinnunen nyökkää.

– Tai koulusta tutua kanaviillokkia, hän heittää.

Pizzapuolellekin on tulossa uutta, Kinnunen kertoo.

– PizzaVertas on meille täysin uusi konsepti, jota olemme kehittäneet omalla tuotekehitystiimillä. Tiimillä on yli 25 vuoden kokemus makeasta ja suolaisesta ruokatuotteesta.

Asiakas voi valita syömisiä vaikka kaikkien neljän ravintolan listalta.

– Voi ottaa vaikka alkupaloja Sauhusta, hiukopalaksi pizzapaloja Pizzaverstaasta ja pääruoan Kanalasta. Ja jälkiruoka esimerkiksi Kulmakonditoriasta, Kinnunen esittelee.

Järvenpään ja Keravan Sauhuissa ruokatilaus tehdään omalla älylaitteella. Samanlainen järjestely on tulossa Mäntsälään.

– Palvelua saa myös perinteiseen tyyliin, Kinnunen kertoo.

Ravintolatilasta rakennetaan tummasävyinen ja houkutteleva. Tilaa on yhteensä noin 300 neliömetriä. Asiakaspaikkojen määrä on yli sata.

Ravintoloiden sisäänkäynti muuttuu. Pääsisäänkäynti tulee melko keskelle Keskuskadun julkisivua.

Kulmakonditorian kesäterassin sisäänkäynti Rai-torille päin on käytössä terassiaikaan. Ravintolamaailmaan tulee terassi myös Keskuskadun puolelle, niin kuin on osittain ollut jo Kulmakonditorian aikaankin.

Kulmakonditorian vieressä ollut parturi-kampaamo säilyy nykyisellä paikallaan. Ravintolamaailma longertelee kadunvarressa olevan parturin takaa. Parturin taakse tulee Sauhun tiloja. Sauhuun tulee kaikkiaan seitsemän loosia, joista jokaisen seinässä on oma näyttö esimerkiksi urheilutapahtumien seuraamiseen.

– Me olemme Sauhussa lähettäneet lähinnä jääkiekkoa ja jalkapalloa, Kinnunen kertoo todennäköisestä ohjelmistosta.

Ravintoloihin tulee myös Sauhusta tuttu lisä, ilmaista popcornia. Popcornia saa ruokaa odotellessa.

Ja ravintolaan tulee myös salapaikka, bistron bakficka. Pieni takatasku tehdään K2:n sisäpihalle.

Ravintoloihin tulee myyntiin myös mäntsäläläisen Author´s Distilleryn viinoja ja niistä ainakin giniä.

Alunperin ravintoloiden piti avautua tällä viikolla, mutta rakentamiseen iski sama mikä moniin muihinkin töihin.

– IV (ilma ja vesi) -asennuksiin ei löytynyt kaikkia tarvittavia komponentteja ja työ viivästyi. Nyt on toiveissa, että pääsemme avaamaan ravintolat joulukuun alkupuolella, Kinnunen sanoo.

Kulmakonditoriassa jatkaa sama yrittäjä kuin tähän asti. Kulmakonditorialla ja Sauhulla on ollut samaa omistuspohjaa jo useita vuosia.

Ravintolakokonaisuudesta on tarkoitus ketju. Niin oli jo ensimmäistä eli Järvenpään Sauhua perustettaessa 2019, mutta korona ja muut maailman kriisit tulivat väliin hidastamaan ketjun tekemistä. Nyt uusi ravintolakokonaisuuden konsepti on starttaamassa Mäntsälästä.