Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Röyhkeitä katalysaattorivarkaita taas liikkeellä – keravalaismiehen autosta vietiin myös rekisterikilpi

Henkilöautojen katalysaattorivarkaudet ovat taas yleistyneet Itä-Uudenmaan poliisin valvomalla alueella. Havaintoja on etenkin Järvenpäästä ja Keravalta. Facebookin Järvenpää-ryhmässä on ilmoitettu varkauksista muun muassa Pajalan ja Pöytäalhon kaupunginosissa. Aktiivinen tekijä tai tekijät voivat tehdä useita varkauksia samalla alueella lyhyessä ajassa. Yksittäisiä ilmoituksia varkauksista on tehty poliisille.

Keravan Kannistossa asuvan pariskunnan autosta vietiin katalysaattori öiseen aikaan keskellä viikkoa. Autoa säilytetään kadunvarsipaikalla, ja auton omistaja kuvailee aluetta levottomaksi.

– Aiemmin naapuri oli joutunut saman varkauden kohteeksi.

Aiemmin naapuri oli joutunut saman varkauden kohteeksi.

Kannistossa asuva auton omistaja kertoo, että varkaus oli tehty hyvin ammattimaisesti ja siististi. Vasta jälkikäteen selvisi, että myös auton pohja oli vaurioitunut pahoin, kun varkaat olivat joutuneet nostamaan autoa tunkilla. Kovan onnen autosta vietiin vielä muutamaa päivää myöhemmin rekisterikilvet.

– Tein molemmista tapauksista rikosilmoitukset poliisille ja korvausilmoituksen vakuutusyhtiöön, kertoo auton omistaja.

Katalysaattoreita anastetaan niiden sisältämien jalometallien vuoksi. Yhdestä katalysaattorista voi saada romuttamolla useita satoja euroja.

Useimmiten näppäräsormisten varkaiden kohteena ei ole ihan uusi auto, koska vanhemmissa autoissa haluttuja metalleja käytettiin enemmän. Ammattivarkaalle on muutaman minuutin operaatio napata katalysaattori pois sähkösahalla. Yhdessä yössä ehtii tehtailla kymmeniä varkauksia.

– Yksittäisiä varkauksia tapahtuu eri puolilla poliisilaitoksemme aluetta, sanoo Heidi Saarinen Itä-Uudenmaan poliisin viestinnästä.

– Rikosilmoitus kannattaa aina tehdä ja mitä nopeammin itse tapahtumasta sen parempi.