Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalainen lauluyhtye jouluisissa tunnelmissa Kulttuurimeijerillä

Kulttuurimeijerillä on perjantaina 25.11. luvassa ukrainalainen joulukonsertti, kun lauluyhtye Simnot esittää jouluisia lauluja ympäri maailman.

Kesällä 2012 seitsenhenkinen ryhmä ukrainalaisia nuoria perusti lauluyhtyeen nimeltä Simnot (Seitsemän nuottia).

Yhtye esiintyy pääasiassa säestyksettä (acapella) eikä käytä soittimia (paitsi lyömäsoittimia), vaan usein imitoi niitä.

Yhtyeen ohjelmisto on hyvin laaja ja monipuolinen. Se sisältää niin jazzia ja pop-musiikkia kuin kansanmusiikkia ja klassista sekä omia sävellyksiä. Lähes kaikki musiikki on yhtyeen itse sovittamaa.

Lauluyhtye Simnot esittää konserttiohjelman ”Maailman joulu” Suomessa marras-joulukuussa.

Moniääninen acapella-joulumatka sisältää joululauluja, joita entisaikoina kierrettiin laulamassa taloissa joulun ja uuden vuoden aikaan.

Ohjelmassa on myös joululauluja eri aikakausilta ja eri kansojen joululauluja, jotka kaikki esitetään pääosin niiden alkukielillä.

Konserttiohjelmassa on suomalaiselle kuulijalle aiemmin tuttuja joululauluja, mutta kuulijaa hemmotellaan myös uusilla lauluilla, joita joulun aikaan esitetään Ukrainassa, Suomessa, Ruotsissa, Italiassa, Puolassa, Ranskassa, Saksassa, Bulgariassa, Romaniassa ja Filippiineillä asti.

Aiheeseen liittyvä videoesitys ja valokuvat konsertin aikana vievät kuulijan syvälle joulun tunnelmaan, jota vietetään kaikkialla maailmassa.

Ukrainalainen joulukonsertti, lauluyhtye Simnot: Maailman joulu Kulttuurimeijerillä pe 25.11. klo 19. Liput 12 euroa ennakkoon lippu.fi ja kirjakauppa KIPA (käteismaksu), ovimyynti alk. klo 18.30 (käteismaksu). Ukrainalaisille ilmainen.