Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vista Oy:n Lindblomit ovat vuoden yrittäjiä – "Kovasta työstä on hienoa tulla palkituksi"

Tasoite- ja Maalaustyö Vista Oy on valittu vuoden 2022 yrittäjäksi Mäntsälässä.

Valinnan tekee perinteisesti Mäntsälän Yrittäjät. Yrittäjäyhdistys perustelee valintaa mm. sillä, että Vista Oy:llä on suora ja välillinen merkitys työllistäjänä.

Niin ikään Vista Oy on kehittänyt jatkuvasti toimintaansa, palveluksiaan ja tuotteitaan.

Yritys on kehittynyt erityisesti viime vuosina vakaasti ja sillä on sopiva toiminta-ajatus ja tuoteideat.

– Olihan tämä tietysti yllätys, kun Yrittäjien puheenjohtaja Jarmo Mäkeläinen soitti asiasta. Hyvä, etten pudonnut rakennustelineiltä, iloitsee toimitusjohtaja Joni Lindblom.

– Kovasta työstä on hienoa tulla palkituksi.

Koko Lindblomin perhe on tavalla tai toisella mukana yrittämisessä. Vaimo Sari Lindblom huolehtii toimistosta ja tyttäret Jenni ja Kaisu uskaltavat tarttua pintakäsittelyn vaativaan työhön.

Lindblom pitää yrityksen vahvuutena ammattiosaamista ja luotettavuutta, joista tilaajat ovat antaneet myönteistä palautetta.

Myös sitä arvostetaan, että työ on suomalaista. Vistan noin 25 työntekijästä vain muutama on ulkomaalainen.

Kielen taitaminen on yllättävän tärkeää, jotta työn prosessi sujuu.

Mäntsäläläisiä palkkalistoilla on alle 10. Oman väen lisäksi Vistalla on noin 25 aliurakoitsijaa.

– Työkunnan osaaminen tekee laadun.

Yhtenä haasteena toimitusjohtaja pitää sitä, ettei nuoria tule alalle. Koulusta toki saa perusosaamisen, mutta toteutuksen nuori kohtaa vasta työelämässä. Suomalaista tasoitetyöntekijää ei juurikaan saa.

– Sen vuoksi työhön tutustuminen koulutuksessa olisi hyvin tärkeää. Olemme ottaneet nuoria oppisopimuskoulutukseen, josta meillä on hyvää kokemusta. Se on paras mahdollinen koulutus käden taidon aloilla.

Toimitusjohtaja itse on koulutukseltaan rakennusmaalari, pintatekniikan alan koulutettu ja maalarimestari. Yrittäminen on pääosin saatu oman kokemuksen kautta.

– Meidän rakennuskulttuurimme asettaa työllemme kovia vaatimuksia, koska tyyli on se, että ensin tehdään ja sitten suunnitellaan. Ja yhä pahemmaksi tuntuu menevän.

Vapaa-ajallaan Lindblom harrastaa ampumista, mökkeilyä (tekee siellä töitä). Nuorena jääkiekko kuului harrastuksiin, nyt hän on enää Tapparan innokas kannattaja.