Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän terveysasema on ruuhkautunut lääkäripulan vuoksi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiedottaa, että aktiivisesta rekrytoinnista huolimatta Keusote ei ole saanut Mäntsälän terveysasemalle riittävää määrää lääkäreitä.

Mäntsälän terveysasemalla hoidetaan jo entuudestaan Pornaisten terveysaseman lääkärivastaanottojen asiakkaat lääkäripulan vuoksi.

Lääkärivastaanotot ovat ruuhkautuneet Mäntsälässä etenkin kiireettömän hoidon osalta. Tilanne on huonontunut entisestään viimeisten viikkojen aikana. Myös reseptien uusiminen on viivästynyt.

– Mäntsälän lääkärin ja hoitajan vastaanoton henkilöstö on joustanut parhaansa mukaan erittäin haastavassa henkilöstövajeessa. Jatkamme aktiivisesti rekrytointia. Teemme parhaillaan erilaisia toimenpiteitä, jotta pystymme turvaamaan Mäntsälän ja Pornaisten asukkaiden kiireellisen hoidon Mäntsälän terveysasemalla. Saamme Mäntsälään lääkäriapua muilta terveysasemilta, joiden tilanne on myös haastava. Lisäksi olemme keskittäneet Mäntsälään etälääkäripalveluja muilta terveysasemilta. Pahoittelemme tätä erittäin vakavaa tilannetta, sanoo Keusoten avopalvelujen päällikkö Päivi Mäkelä-Bengs Keusoten tiedotteessa.

Valtakunnallinen julkisten palvelujen lääkäripula näkyy myös Keusotessa.

– Lääkäripulaa on kaikissa toimipisteissämme, mutta tällä hetkellä se korostuu erityisesti Mäntsälän ja Pornaisten terveysasemilla, kertoo Mäkelä-Bengs.

Keusote pyytää, että asiakkaat ottaisivat ensisijaisesti yhteyttä omaan hoitovastaavaan tai sen puuttuessa puhelinpalveluun p. 019 226 0505 tai täyttämällä sähköisen oirearvion Omaolo.fi -palvelussa.

Reseptit Keusote pyytää uusimaan ensisijaisesti sähköisesti verkko-osoitteessa www.kanta.fi/omakanta tai apteekkikäynnin yhteydessä tai ottamalla tarvittaessa yhteyttä puhelimitse joko omaan hoitovastaavaan tai puhelinpalveluun.

– Olemme jo saaneet muutamalta terveysasemalta lääkärien työpanosta Mäntsälään, jotta pystymme hoitamaan mm. reseptien uusinnat viikon sisällä. Laajennamme tätä toimintamallia, jotta saamme lääkärien työpanosta kaikilta isoimmilta terveysasemilta Mäntsälään.

– Tällainen kollegiaalisuus on erityisen tervetullutta! Muiden terveysasemien auttamista on toki tehty jo aikaisemminkin puhelinruuhkien ja lääkärityön osalta. Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana auttamassa muita terveysasemia, vaikka kaikilla on iso työkuorma, Mäkelä-Bengs kiteyttää.