Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordea laskee energiaremonttilainan hintaa – haluaa tukea keskiuusmaalaisia kulujen nousun keskellä

Energian hinnat ovat nousseet voimakkaasti, mikä näkyy myös Keski-Uudenmaan alueen asukkaiden kasvaneina asumis- ja lämmityskustannuksina.

Nordea ilmoittaa nyt haluavansa tukea asukkaita haastavassa tilanteessa ja alentaa energiaremontteihin käytettävän peruskorjauslainan marginaalia tästä päivästä alkaen.

Pankin tiedotteen mukaan kuluneen syksyn aikana on käyty ennätyksellisen paljon keskusteluja asuntojen energiaremonteista.

Energiaremontilla tarkoitetaan remontteja, joilla vaikutetaan asumisen energiatehokkuuteen eli siihen, kuinka paljon energiaa asuminen kuluttaa.

– Energiaremontilla voi säästää energiakustannuksissa, parantaa asumisen mukavuutta sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Haluamme auttaa suomalaisia tämän talven alla konkreettisella teolla, ja päätimme laskea entisestään energiaremonttilainojen hintaa, jolla on niin rahaa säästävä kuin hiilijalanjälkeäkin pienentävä vaikutus, kertoo Nordea Keski-Uusimaan henkilöasiakkaista vastaava toimipaikanjohtaja Pia Taittonen pankin tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että alennus energiaremontteihin käytettävään peruskorjauslainan marginaaliin on asiakaskohtainen, keskimäärin parikymmentä prosenttia. Alennukset koskevat uusia lainoja.

Nordean aiemmin syksyllä tekemän Asumisen tutkimuksen mukaan jo lähes puolet suomalaista säätelee kotinsa energiankulutusta ja tulevaisuuden kodilta odotetaan ilmastonmuutosta hillitseviä asioita.

– Suomi on sähkölämmitteisten omakotitalojen maa, ja asuntorahoitusneuvotteluissa käydäänkin läpi nyt myös paljon energiaremontteja, jossa esimerkiksi suora sähkö- tai öljylämmitys vaihdetaan maalämpöön. Poistoilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Muita tyypillisiä esimerkkejä energiaremonteista ovat esimerkiksi aurinkopaneelit, ikkunoiden ja ovien energiatehokkuuden parantaminen sekä lämmöneristyksen parantaminen, Taittonen jatkaa.

Hänen mukaansa nousevien kustannusten yhtälö on suomalaisille vaikea.

– Maailma on muuttunut nopeasti inflaation ja sodan aiheuttaman epävarmuuden myötä. Samaan aikaan, kun korkeammat korot kasvattavat asumisen kuukausikustannuksia, monia asiakkaitamme koskettaa myös yleinen hintojen nousu ja energian kallistuminen. Yhtälö, jossa lainan, asumisen, ruoan ja liikkumisen kustannukset kasvavat kaikki yhtä aikaa, on monille vaikea. Haluamme tukea suomalaisia hankalassa tilanteessa, erityisesti tulevan talven yli, Taittonen sanoo tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että suurimpaan osaan Nordean asuntolainoista sisältyy maksuton LyhennysJousto-ominaisuus, jolla lainan maksueriä voi säädellä omaan tilanteeseen sopivaksi. Ominaisuuden saa helposti käyttöönsä mobiili- tai verkkopankissa.

– Tärkeintä olisi olla ajoissa yhteydessä pankkiin, mikäli oma taloudellinen tilanne näyttää epävarmalta, olemme täällä teitä varten, Taittonen muistuttaa.

Hänen mukaansa peruskorjauslaina hinnoitellaan aina asiakaskohtaisesti. Luottopäätös tarvitaan.

– Nordea tarkistaa remontin tarkoituksen ennen erikoishinnoitellun rahoituksen myöntämistä. Hintavertailu on tehty asiakaskohtaisista keskimarginaaleista. Hintavertailussa ei olla huomioitu lainan viitekorkoa eikä mahdollisia muita kuluja. Ja alennus koskee uusia myönnettäviä lainoja.