Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä syksynä Kaakkumäentielle avatussa Hoivamme-kodissa työt tehdään eri lailla – "Vahvuutena on motivoitunut henkilöstö"

Mäntsälän Kaakkumäentien varrella aukesi syyskuun alussa tehostetun palveluasumisen Hoivamme-koti. Tällä hetkellä asukkaita on 27, kun talossa on 32 paikkaa. Täydempääkin on ollut, koska tyypillistä on vaihtuvuus.

Hoivamme-kotien ketju täydentyy lähivuosina. Mäntsälän koti on ensimmäinen ja toinen valmistuu Kuopioon. Lähiseudulle valmistuu tilat myös Nurmijärvelle ja Kellokoskelle.

– Hyvin vauhdikas toiminnan ensimmäinen kuukausi on ollut, arvioi johtaja Mira Pajunen.

Prosessi on ollut iso: taloon ovat tulleet uudet hoitajat, uudet asiakkaat ja joitakin kalusteita puuttuu vieläkin, mutta niitten puute ei enää vaikuta juurikaan arkeen.

– Vahvuutena on motivoitunut henkilöstö, joka on tullut uuteen työpaikkaan intoa pursuen. Tietysti uusi on vaatinut epävarmuuden ja keskeneräisyyden sietämistä. Hoitajat vaikuttavat tekemisellään yrityskulttuuriin eli jokainen vaikuttaa oman työpaikkansa ilmapiiriin. Hoitajamitoitus täyttää määräykset.

Uuden näkökulman yhtiö tarjoaa siinä, että vuoden työssäolon jälkeen jokaiselle hoitajalle tarjoutuu mahdollisuus yrityksen osakkeisiin. Tällä halutaan lisätä etenkin hoitajien hyvinvointia ja sitoutumista työhön.

Käytävällä intoa puuskuvat hoitajat Hanna Säkkinen ja Tytti Blom eivät ainakaan vielä ole miettineet osakkuutta.

– Tulin tänne, koska haluan tehdä töitä eri lailla, sanoo Säkkinen.

– Toivon, että olisi aikaa tehdä tämä työ hyvin. Tulin kunnalliselta puolelta, koska siellä oli mielestäni liian hektistä. Se kirvoitti vaihtamaan työpaikkaa.

Johtaja Pajunen vakuuttaa, että talossa halutaan tehdä asioita oikeasti hyvin ja yhdessä.

– Täällä asukkaat ovat oman elämänsä herroja ja rouvia, elämän pitää olla omannäköistä. Tietysti autamme ja toivottamme läheiset mukaan.

Asukkaat taloon tulevat lähinnä Keusoten lähettäminä ja heitä on eri puolilta Keski-Uuttamaata, ei yksinomaan Mäntsälästä. Toinen osa on itse maksavat asiakkaat.

Hyvinkääläinen Terttu Viuhko on tyytyväinen elämäänsä Hoivamme-kodissa, vaikka ikävä kotiin on kova. Hän on ollut laitoshoidossa yhteensä muutaman kuukauden.

– Siisti paikka ja kivaa täällä on, vaikka joskus omassa huoneessa on yksinäistä, sanoo uuden, sopivamman pyörätuolin juuri saanut Viuhko.

– Tekemistä pitäisi olla aina, ja sitä pitää keksiä. Toki katson televisiota ja kuuntelen radiota. Näkö on heikentynyt sen verran, että lukeminen ei enää onnistu.

Elämänsä varrella Viuhko kertoo tehneensä sitä ja tätä, viimeksi vuosia porrassiivoojana. Hyvin ulospäinsuuntautuneelta vaikuttava Viuhko on tyytyväinen, että on päässyt muutaman kerran uloskin.

– Täällä saa parempaa ruokaa kuin edellisessä hoivapaikassani. Iloinen kohtaaminen on myös se, kun aviopuoliso Heikki tulee joka päivä katsomaan.

Hoivamme-kodin ruoka valmistetaan omassa keittiössä.

Tehostetun palveluasumisen hinta muodostuu ympärivuorokautisesta hoivasta, asuinhuoneen vuokrasta ja aterioista.

Hoivamme on yksityinen toimija, jolloin se voi tarjota hyvinkin yksilöllisiä palveluita. Silloin myös hinta joustaa valintojen mukaisesti.