Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote lupaa: Kehitysvammaisten palvelut jatkuvat keskeytymättä myös sote-uudistuksen jälkeen

Keski-Uudenmaan alueella erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden palveluita ovat järjestäneet Eteva kuntayhtymä ja Keski-Uudenmaan sote (Keusote). Sote-uudistuksen myötä Etevan ja Keski-Uudenmaan soten toiminta päättyy ja palvelut siirtyvät 1.1.2023 hyvinvointialueelle. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvät ne Etevan palvelut, jotka sijaitsevat Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Palvelut tulevat jatkumaan hyvinvointialueella keskeytymättä, Keusote tiedottaa.

– Sote-lakien vahvistamisen jälkeen olemme ehtineet noin vuoden verran valmistella Etevan ja Keusoten kesken erityisen tuen palvelujen siirtymistä hyvinvointialueelle. Valmistelu on sujunut hyvin, ja asiakkaat ja heidän läheisensä voivat olla turvallisin mielin siitä, että palvelut jatkuvat keskeytymättä vuodenvaihteen yli uudella hyvinvointialueellamme, kertoo valmistelusta vastaavan työryhmän puheenjohtaja Erja Pentti Keski-Uudenmaan sotesta tiedotteessa.

Ne keskiuusmaalaiset, jotka käyttävät nykyisiä Etevan palveluja jonkin toisen hyvinvointialueen alueella, jatkavat palvelujen käyttäjinä ilman keskeytyksiä. Hyvinvointialueet ovat sitoutuneet siihen, että asiakkaiden palvelujen jatkuvuus turvataan.

Eteva kuntayhtymän erityisen tuen palvelujen ja Keusoten sosiaali- ja terveyspalveluiden lisäksi Keusoten alueelle siirtyvät 1.1.2023 opiskeluhuollon kuraattorit ja psykologit kunnista sekä päihdehuollon palvelut Uudenmaan päihdehuollon kuntayhtymältä. Lisäksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialue tulee vastaamaan pelastuspalvelujen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä.

– Meillä on varauduttu sote-uudistuksen tuomiin muutoksiin jo siinä vaiheessa, kun Keski-Uudenmaan sote perustettiin. Hyvinvointialueen valmistelu on edennyt kärkijoukoissa erittäin ansiokkaalla yhteistyöllä. Pääsemme vuodenvaihteessa siirtymään hyvinvointialueelle sujuvasti niin, että palveluihin ei tule keskeytyksiä, kertoo va. hyvinvointialuejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.