Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurimeijerin lava ja mikrofoni ovat avoinna kaikille lokakuun lopussa

Mäntsälässä järjestetään ensimmäistä kertaa lavarunotapahtuma.

Pääsymaksuton ja ikärajaton lavarunoklubi Mäntsälän Kulttuurimeijerillä toteutetaan torstaina 27.10. klo 18-20.

Lavarunous on saavuttanut Suomessa viime aikoina suuren suosion. Lavarunouden buumistakin puhutaan.

Lavarunous tarkoittaa mitä tahansa sanataiteellista tuotosta, jonka esittää sen kirjoittaja. Lavarunotapahtumissa kuullaan esimerkiksi perinteistä riimirunoutta, vapaamuotoista runoa, sekä räppiä ja musiikkiesityksiä.

Lavarunotapahtumissa esiintyy niin julkaisseita kirjoittajia kuin pöytälaatikkorunoilijoitakin. Lava on vapaa jokaiselle.

Mäntsälä Open Mic kutsuu kaikki runoilijat, räppääjät, tarinankertojat ja erilaiset oman elämänsä sanataiteilijat viettämään yhdessä lokakuista iltaa.

Mäntsälän ensimmäisen lavarunoklubin teemana on kotiseutu. Joka tapauksessa kaikki omat tekstit ovat tervetulleita.

Tekstejä ei tarvitse osata ulkoa. Niitä voi lukea paperilta tai vaikkapa puhelimesta. Tapahtumaan voi osallistua myös katsojana.

Tapahtuman alussa esiintyvät kaksi kutsuttua niin sanottua lämmittelijäesiintyjää. Ensimmäisellä klubilla he ovat Jukka Moskuvaara ja Vilja Sala.

Jukka Moskuvaara on Mäntsälässä lapsuutensa ja nuoruutensa elänyt ammattinäyttelijä ja näytelmäkirjailija.

Moskuvaara on työskennellyt useissa ammattiteattereissa, televisiossa ja radiossa. Kulttuurimeijerin esityksessä hän muistelee menneitä ja ihmettelee nykyistä.

Vilja Sala on 24-vuotias Mäntsälästä Helsinkiin karannut runoilija ja lastenohjaajaopiskelija. Salan esitys käsittelee pikkupaikkakunnalta pois lähtöä, kodin kadottamista ja löytämistä, sekä kasvamista.

Lämmittelijöiden jälkeen on yleisön vuoro astua mikrofonin taakse. Jokaiselle on varattu noin 5 minuuttia aikaa esittää omia tekstejään. Runoilemaan pääsee paikan päällä viittaamalla.

Työ- ja päivätoiminta Mesikämmenen ryhmä osallistui keväällä Tarja Jakunahon vetämään ja Mäntsälän Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n rahoittamaan taidepajaan.

Omakuva-teokset ovat esillä ensimmäistä kertaa julkisesti Open Mic -illassa.

Tapahtuman julistekuvituksen on tehnyt Riihenmäen yläkoulun 9.-luokkalainen Nenna Parkkinen.

Mäntsälän lavarunotapahtuman järjestävät paikalliset aktiivit yhteistyössä Mäntsälän Setan kanssa.

Tapahtuman juontaa Lavarunoakatemian rehtori, kirjailija Hanna Rentola.