Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntojen määrä on lisääntynyt kolmen viikon aikana kaikissa Keusoten kunnissa

Ikäihmisille omikronin tehosterokotuksia tällä viikolla

Koronatartuntojen määrät ovat kasvaneet kaikissa Keusoten kunnissa. Rekisteröityjen tautitapauksien määrä on jatkanut kasvuaan viimeisen kolmen viikon aikana.

Eniten koronaa on esiintynyt Hyvinkäällä, jossa ilmaantuvuusluku on nyt 634 todettua tautitapausta 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa,. Pienimmät ilmaantuvuusluvut ovat Nurmijärvellä ja Tuusulassa, molemmissa 460. Koko Keusoten ilmaantuvuusluku on 528.

Viime viikolla tartuntoja todettiin Hyvinkäällä 157 (edellisellä viikolla 138), Järvenpäässä 124 (116), Nurmijärvellä 111 (90), Tuusulassa 99 (78), Mäntsälässä 71 (45) ja Pornaisissa 15 (11).

Viime viikolla otetuista lähes 1300 näytteestä lähes puolet todettiin koronaviruksiksi.

Keusoten akuuttiosastoilla on 15 koronatartunnan saanutta. Kaksi viikkoa sitten luku oli kymmenen. HUSissa on hoidossa 89 koronatartunnan saanutta. Kaksi viikkoa sitten luku oli 64 ja neljä viikkoa sitten 39.

Koronan tehosterokotuksia tulee Keusoteen näinä päivinä. Omikron BA.4–5-alavarianttia vastaan tehoavaa rokotetta aletaan antaa Keusoten iäkkäiden asumispalveluyksiköissä tällä viikolla.

Tällä hetkellä väestössä kiertävä valtavariantti on BA.5. Tehosterokotuksella saavutetaan väliaikainen suojan paraneminen esimerkiksi vakavan taudin riskissä oleville tilanteessa, kun koronavirusta kiertää väestössä vielä runsaasti, Keusote kertoo tiedotteessaan.