Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikille avoimet Syyslaulajaiset kulttuuriviikolla Riihenmäen koululla – "yllätyimme iloisesti yleisön innokkuudesta"

Mäntsälän Viihdelaulajat järjestävät Kevätlaulajaisten innoittamina kulttuuriviikolla Syyslaulajaiset torstaina 13.10. klo 18 Riihenmäen koululla.

– Laulajaisille eli kuoron esityksistä ja yleisön ja kuoron yhteisistä lauluista koostuvalle tilaisuudelle tuntui olevan selkeä tila laajassa paikallisessa musiikkitarjonnassa, kertoo Viihdelaulajien kuoronjohtaja Anneli Kont.

– Järjestimme keväällä tällaisen tilaisuuden ensimmäistä kertaa ja yllätyimme iloisesti yleisön innokkuudesta laulaa yhdessä kanssamme tuttuja lauluja, jatkaa Kont.

Näin syksyllä järjestettävään kuoron tilaisuuteen on aina ollut haastavaa ennättää harjoitella ja oppia kokonaisen konsertin ohjelmistoa.

Viihdelaulajat harjoittelevat Mäntsälän Kansalaisopiston piirinä ja opiston kausi alkaa syyskuussa.

– Nyt olemme voineet keskittyä muutamaan lauluun ja jo kevään laulajaisissa saimme kokea, miten musiikki yhdistää, kun lauloimme yhdessä yleisön kanssa, kuorolaiset nauttivat siitä kovasti, pohtii kuorossa laulava Pirjo Keltti.

Syyslaulajaisiin on koottu syksyisiä lauluja vuosien varrelta.

Yhteislaulut ovat varmasti monille tuttuja klassikkoja: Syyspihlajan alla, Paimenen syyslaulu, Muistathan syyskuun ja onhan listalla myös Vain elämää, siinäkin lauletaan ” Taas syksy on, on jo lokakuu…”

Kuoro on ottanut ohjelmistoonsa monien vuosien jälkeen kahdesta variksesta kertovan Heikki Sarmannon sävellyksen Lauri Pohjanpään runoon Syksy. Lisäksi kuullaan mm Mun sydämeni tänne jää ja Kaksi puuta.

Konsertti on Riihenmäen koulun ruokalassa torstaina klo 18. Koulu on sukkakoulu eli kengät jätetään eteiseen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja väliajalla on maksullinen kahvitarjoilu.