Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälässä englannin voi aloittaa jo päiväkodissa

Vieraiden kielten opiskeluun panostetaan aikaisempaa enemmän niin valtakunnallisesti kuin Mäntsälässäkin, ja opiskelu myös aloitetaan entistä nuorempana.

Vuodesta 2020 on koko maassa A1-kielen opiskelu aloitettu jo peruskoulun ensimmäisellä luokalla, ja tänä syksynä maan hallitus päätti lisätä B1-kielen opetusta.

Mäntsälän sivistyslautakunnassa puolestaan kesäkuussa puitiin A2-kielen opetuksen aloittamista, mikä voisi mahdollisesti toteutua vuoden 2023 aikana.

Mäntsälässä englannin kielen oppimisen voi aloittaa jo päiväkodissa.

Perinteikäs leikkikoulu on Mäntsälän ainoa englanninkielinen päiväkoti, joka tarjoaa kodinomaista varhaiskasvatusta noin 3-vuotiaasta alkaen.

Leikkikoulussa toimii myös esikoulu.

– Leikkikoulussa opitaan englantia rennossa ja innostavassa ilmapiirissä leikkien, lorujen ja tarinoiden lomassa lasten oman tason mukaisesti. Suomea käytetään aina tarvittaessa, ja kaikki tärkeät käsitteet kuten värit ja numerot opitaan ensin suomeksi, kertoo päiväkodin johtaja Susanna Seppälä.

Koulumaailmaan siirtyessä leikkikoulun käyneet usein ymmärtävät ja puhuvat englantia.

Kansainvälisessä maailmassa kielitaito on ensiarvoisen tärkeää, ja tutkimusten mukaan kieli opitaan parhaiten lapsuuden herkkyyskausina ennen kuuden vuoden ikää, jolloin lapsi oppii kieltä huomaamattaan.

Herkkyyskausiin perustuu myös leikkikoulussa noudatettava montessoripedagogiikka, jonka periaatteena on auttaa lasta tekemään itse ja ohjata lapsia yksilöllisesti sopivien aktiviteettien pariin.

Mäntsälän englanninkielisessä montessorileikkikoulussa keskustan tuntumassa järjestetään tulevana lauantaina 8. lokakuuta klo 9-12 avointien ovien päivä, jolloin hoitopaikasta kiinnostuneet perheet voivat tulla tutustumaan leikkikoulun toimintaan.