Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laitinen-Parkkonen jatkaa Keusoten johtoportaassa

Keusoten va. hyvinvointialuejohtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen jatkaa Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johdossa.

– Laitinen-Parkkonen siirtyy hyvinvointialueelle liikkeen luovutuksen myötä kuten koko muukin Keusoten henkilökunta, perustelee aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu ja täsmentää, että Laitinen-Parkkoselle tullaan osoittamaan johtajatason virka, jonka tarkempaa sisältöä ryhdytään nyt suunnittelemaan.

Hyvinvointialueen ylimmäksi johtajaksi on valittu Mikko Komulainen. Hän aloittaa virassaan loka–marraskuun aikana.

Onko johtajamuutoksella vaikutusta Laitinen-Parkkosen palkkaan? Tarkistetaanko palkkaa alaspäin nyt, kun virkavastuu oleellisesti supistuu?

– Kaikki työntekijät, myös johtajat, siirtyvät omalla palkallaan hyvinvointialueen työntekijöiksi.

Aluehallitus päätti hiljattain, että aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluiden sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelujohtajan ja ikäihmisten ja vammaisten palvelualueen palvelujohtajan virat täytetään avoimella haulla.

Muiden johtavien viranhaltijoiden (palvelujohtaja terveyspalvelut ja sairaanhoito, tieto- ja digijohtaja, rahoitus- ja talousjohtaja, hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja ja integraatiojohtaja) virat täytetään kiinnostuksenilmaisun ja ansiovertailun perusteella.

Tarkoittaako päätös käytännössä, että johtajien virat täytetään talon sisältä ja, että rahoitus- ja talousjohtajan virkaan ei oteta vastaan hakemuksia talon ulkopuolelta?

– Ilmoitusmenettelyn piirissä oleviin johtajan paikkoihin voi kiinnostuksensa ilmoittaa vain Keusoten ja siirtyvien (Etevan ja Ridasjärven päihdehoitokeskus) toimintojen henkilökunta, kertoo Perttu.

Mitä tapahtuu olemassa oleville johtavien viranhaltijoiden viroille siinä vaiheessa jos kyseiseen virkaan tulee valituksi uusi henkilö?

– Palvelujohtajien virat ovat joka tapauksessa vapautumassa vuoden vaihteessa, joten johtajien määrä ei kasva palvelujohtajien virkojen osalta, toteaa Perttu ja selvittää, että valtuusto päättää palvelujohtajista ja hallitus muista johtajista.

Keusoten liikkeen luovutuksessa työntekijät siirtyvät ”vanhoina työntekijöinä” ja uudella työnantajalla ei ole oikeutta yksipuolisesti muuttaa työehtoja eikä irtisanoa työtekijöitä.

Uutta työnantajaa sitoo myös se työehtosopimus, jota aikaisemman työnantajan oli sovellettava.

Uudella työnantajalla eli hyvinvointialueella on kuitenkin oikeus tehdä työsopimuslain mukaisia irtisanomisia, kuten irtisanoa työntekijöitä tuotannollisista ja taloudellisista syistä.