Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perttu ei myönnä arvovaltatappiota – Mikko Komulaisen valinta Keusoten johtajaksi oli kuitenkin yllätys

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin Mikko Komulainen Forssasta.

Viime torstaina tehty valinta oli yllätys monille. Niin myös kokoomuksen Helinä Pertulle.

Järvenpääläinen Perttu on aluehallituksen puheenjohtaja. Hän sekä lobbasi että puhui julkisesti toisen kärkiehdokkaan, Pirjo Laitinen-Parkkosen puolesta.

Jopa niin paljon, että arvostelijat uskovat Pertun vaikutusyritysten kääntyneen itseään vastaan, ja joidenkin valtuutettujen vaa'ankieli olisi kääntynyt Komulaisen puolelle voimakkaiden vaikutusyritysten vuoksi. Tämä tietenkin vain tapauksissa, joissa valtuutettu oli kahden vaiheilla.

Myös aluevaltuuston kokouksessa Perttu käytti voimakkaan puheenvuoron Laitinen-Parkkosen valinnan puolesta.

– Aina kun valtuusto valitsee, niin yllätysmomentti on mukana. Lopputulos nähdään, kun äänet on laskettu, Perttu sanoo, kun vaalitulosta on sulateltu viikonlopun yli.

Perttu ei halua kommentoida lainkaan sitä, oliko Keusoten aluevaltuuston päätös hänelle pettymys.

Perttu on aluehallituksen puheenjohtajana täyspäiväinen Keusoten palkollinen, vaikka onkin poliittisessa tehtävässä. Komulaisesta tulee hänen läheinen työparinsa.

Perttu on hallituksen puheenjohtajana päättäjien ykkönen, Komulainen hyvinvointijohtajana viranhaltijoiden ykkönen. Yhteistyön on sujuttava.

– Olemme jo aloittaneet yhteistyön, etsineet yhteisiä aikoja ja sovitelleet kalentereja, Perttu kertoo.

Aluevaltuutettu Lassi Markkanen (sd.) kirjoitti Keski-Uusimaan kolumnissaan äänestystuloksesta seuraavasti: "hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja kärsi nöyryyttävän arvovaltatappion, sillä hänen voimakas henkilökohtainen lobbauksensa oli vetänyt vesiperän".

Perttu ei halua kommentoida millään tavalla Markkasen kirjoitusta arvovaltatappiosta eikä mitään muutakaan Markkaseen liittyvää.

Pirjo Laitinen-Parkkonen on työskennellyt Keusoten johtajana sen perustamisesta lähtien.

Keusote-kuntayhtymä muuttuu Keusoten hyvinvointialueeksi ensi vuoden alussa. Uusi hyvinvointialueen johtaja aloittaa työnsä 1. marraskuuta.

Siirtymä kuntayhtymästä hyvinvointialueeseen tehdään liikkeenluovutuksella.

Laitinen-Parkkonen siirtyy alueelle lain mukaisesti liikkeen luovutuksen myötä kuten kaikki muutkin Keusoten työntekijät, Perttu kertoo.

Mikä väistyvän johtajan tehtäväksi tulee, on vielä selvittämättä.