Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ravintola Papaya Pok Pok tarjoaa eksoottista ja tuttua

Haluatko maistaa Kaeng Phediä tai vaikkapa Nua phad prung Thai damia? Annosten taakse kätkeytyy possua punaisella currylla ja paistettua nautaa tai tofua mustapippurilla.

Ei huolta, vasta muutama viikko sitten avatussa Papaya Pok Pok -ravintolassa kaikkien ruokien nimet ovat myös suomen kielellä.

– Tarjolla on aina sekä thairuokaa että ihan perinteistä suomalaista, vakuuttaa ravintolaa pitävä Aumpar Aumrit.

Ensimmäiset viikot ovat takana ja ihan hyvältä näyttää.

– Meidät löytää netistä ja toisaalta maine hyvästä ruoasta kiirii myös ruokailijoidemme välityksellä. Tosin suomalaiset eivät ole yhtä puheliaita kuin thaimaalaiset.

Ravintolan nimi on pojan, Onin keksimä. Aumritin mukaan Thaimaassa turistin kysyessä, mitä salaattia on tarjolla saatettiin vastata Papaya Pok Pok, kun yhteistä kieltä ei löytynyt. Nimi kelpasi minkä tahansa salaatin nimeksi.

– Nimi tulee siitä, kun morttelilla valmistetaan salaattia. Kuuluuhan siinä ääntä.

Papaya Pok Pok on tietysti erikoistunut thairuokien valmistukseen. Sellaisia annoksia on esimerkiksi rapea possu. Hyvin suosittu on ollut paistettu nuudeli, kiinalainen parsakaali tai wok. Mausteisuuden saa asiakas itse valita.

Jos ei halua thairuokaa, voi nauttia vaikkapa aurajuustobroileria, lasagnea tai grillipihviä ja wienerleikettä. Siis vahvaa ja tuttua suomalaista.

– Kannattaa tulla maistelemaan, näihin ruokiin on helppo tykästyä. Palvelemme tunnetulla thaimaalaisella vieraanvaraisuudella. Salaattipöydät ovat tuoreet ja runsaat.

– Meiltä voi tilata valmiiksi pakatun annoksen vaikka soittamalla ja noutamalla ravintolastamme.

Ravintola on avattu Iloisen mielen puiston alakertaan ja se on avoinna arkisin klo 10.30-19, perjantaina 20:een ja lauantaina 12-20.

Aumpar Aumritillä on monivaiheinen ura niin yrittäjänä kuin työntekijänä.

Hän meni naimisiin suomalaisen miehen kanssa ja muutti Helsinkiin 35 vuotta sitten.

– Suomeen tullessa oli kaksi vaihtoehtoa: ryhtyä siivoojaksi tai töihin ravintolaan. Jälkimmäinen kiinnosti enemmän.

– Aluksi olin töissä ravintola Kulinaarissa ennen lamaa. Välillä olin äitiyslomalla, koska minulla on kaksi lasta, poika ja tyttö. Vuosia minulla oli Tikkurilassa aasialainen kauppa, toimme thairuokaa maahan. Jätin sen, koska ala oli hyvin kilpailtu.

– Kouluttauduin oppisopimuksen kautta kokiksi. Sitten päätin, että ryhdyn itsenäiseksi ravintola-alan yrittäjäksi. Haluan tarjota Mäntsälässä thaiherkkuja. Nyt ei tarvitse ajaa kauaksi istahtaaksen nauttimaan Thaimaan erilaisista mauista.