Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsäläläiselle Timo Seppälälle golfin SM-hopeaa

Haastateltava Timo Seppälä löytyi Hirvihaaran Golfin harjoitusalueelta lyömässä 50 metrin lyöntejä.

Nurmijärven Golf järjesti tänä vuonna 12.–14.8. M50- ja N50-sarjojen reikäpelien SM-kilpailut.

Miesten sarjaan pääsi aiempien lyöntipelikilpailujen rankingin perusteella 64 pelaajaa. Joka kierroksella tippui joukosta puolet pelaajista pois.

– Finaalipäivänä oli kuuma keli ja pelejä tuli kuusi, joten huomasin, että pohkeetkin olivat jumissa lopussa. Rankkaa oli, mutta, tulokseksi tuli SM-mitali, Seppälä kertoo.

Tuollaisesta urakasta selvitäkseen on pelaajan fyysisen kunnon kestettävä. Seppälä kertoo rakentavansa kuntonsa pelaamalla tennistä, padelia ja jääkiekkoa.

Golfkierroksia Seppälä kertoo pelaavansa melko vähän. Toki kilpailuissa ja kilpailujen harjoituskierroksilla kierroksia tulee melkoisesti.

Hän kertoo nauttivansa harjoittelusta harjoitusalueilla.

– Kesäisin pyrin käymään rangella viisi kertaa viikossa. Aluksi lyön sangollisen palloja noin 50 metriin, sitten toisen sangollisen 130-150 metriin. Täällä Hirvihaarassa on aivan loistavaa nämä harjoitusgreenit. Niille kun lyö paljon, niin ei ole kisoissa vaikeuksia osua lipulle. Koen, että minun vahvuuteni on juuri lähipeli, kun olen sitä niin paljon harjoitellut.

– Oppini sain aikoinaan W-Golfin pro Marko Kostensalolta. Häntä pidän ihan parhaana opettajana, Seppälä kehuu.

Seppälä pelaa todella varmaa golfia. Rankingissa hän komeillee sijalla 5, vaikka yksi kilpailu jäi työesteiden vuoksi kokonaan pelaamatta.

Hän iloitsee, että ensimmäisen kerran hänen golfurallaan tasoitus alkaa nollalla, tarkka tasoitus on nykyään 0,9.

Vaatimukset 50-sarjassa eivät ainakaan alene, kun sarjaan tulee vuosittain uusia 50 vuotta täyttäneitä, aivan nuorena golfin aloittaneita ja jopa entisiä ammattilaisia kuten Mikael Piltz tai Mikko Rantanen.

Toisessa päässä on taas ikinuori Ari Vauhkonen, joka pelaa kaikki sarjat 50-70 hyvällä menestyksellä.

Muiden seinorisarjojen SM-reikäpelit pelattiin Hirvihaaran Golfissa 7.-10.9.

Kilpailunjohtaja Kristian Toivio kertoi haastattelupäivänä 8.9., että kaikki on mennyt siihen asti hyvin.

– Kenttä on hyvässä pelikunnossa ja viheriöt ovat nopeita. Lisäksi kentän takaysi on vaativa ja tarkoituksenmukainen reikäpelille. Kovin monen parin ei ole tarvinnut mennä toiselle kierrokselle. Vastaavat kilpailut ovat Hirvihaarassa jo toista kertaa.

– Ravintolan käyttö on ollut vilkasta, lounasta meni ensimmäisenä kisapäivänä todella paljon. Kahvi ja pulla kuuluvat osallistumismaksuun. Monet kehuivat tänään torstaina hernekeittoa ja pannaria. Etukäteen mietin, että pitäisikö vaihtaa, kun on tällainen merkkitapahtuma, mutta tuntuu toimivan, kertoi ravintolapäällikkö Annemari Siira.

Jokaisesta miesten sarjasta pääsi pelaamaan SM-mitaleista 16 parasta ja naisten N65-sarjassa mukaan pääsi tasoituksen perusteella.

– Yksi kierros on jo takana ja oikein hyvin kävi. Kesän muutkin pelit taisivat mennä hyvin, kun tänne pääsin pelaamaan. Kenttä on jonkin verran erilainen kuin kotikenttäni Aura Golf. Muutamalla väylällä minulla on ongelmia hahmottaa asioita, kun olen pelannut täällä aiemmin vain kaksi harjoituskierrosta. Ei voi muistaa kaikkea, on haasteellinen, mutta muuten mukava. Greenit rullaavat yllättävän hyvin, on kiva pelata, hehkuttaa lopulta SM-mitalin pelannut Päivi Honka.

Mäntsäläläisiä pelaajia ei ollut pelaamassa reikäpelien SM-kilpailuissa Hirvihaarassa.

Kaikki kesän seniorigolffareiden kilpailutulokset löytyvät Suomen Golfsenioreiden sivuilta.