Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätysvalinta oli pommi osalle Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettuja -Uusi johtaja hakee yhdistävää kulttuuria

– Keski-Uusimaa saa monen muutoksen liemissä keitetyn, ihmisläheisen ja koutsaavan johtajan, Mikko Komulainen kuvaa itseään perjantaina, kun edellisenä iltana hänet oli valittu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtajaksi.

Komulaisen puheessa toistuu usein sana kulttuuri, kun hän puhuu uudesta tehtävästä.

– Haluan koutsata hyvinvointialueen yhdessä tekemisen kulttuuria ja kehittää sitä kohti parempaa, Komulainen sanoo.

Mitä tämä voisi tarkoittaa?

Käytännön esimerkkejä juuri Keski-Uudenmaan kehittämisestä hän kertoo olevan vaikea antaa vielä tässä vaiheessa.

– Kuuntelen henkilöstöä ja päättäjiä, sidosryhmiä ja kaikkia osapuolia ennen kuin esitän omia ehdotuksiani, hän lupaa.

Eilinen aluevaltuuston valinta oli osalle päättäjiä pommi ja lopuillekin yllätys. Asiantuntevien piirien ennakkoarvailut vaalin tuloksesta vaihtelivat tiukasta äänestyksestä Pirjo Laitinen-Parkkosen selvään voittoon.

Johtajan tehtävää väliaikaisena hoitanut Laitinen-Parkkonen oli valtuuston suurimman ryhmän kokoomuksen ehdokas. Toki monen muunkin, mutta kokoomus linnoittautui vahvimmin hänen taakseen, vaikkei suljetussa lippuäänestyksessä koskaan selviäkään tarkasti, kumpaa kärkiehdokasta kukin on äänestänyt.

Komulainen kertoo haluavansa olla strategisten suurien linjojen ohjaaja, yhdistävä tekijä ja organisaation vahvuuksien löytäjä.

Kannusteita on oltava

Mikko Komulainen

Iso haaste kaikille hyvinvointialueille on riittävä työntekijöiden saaminen ja pysyvyyden parantaminen. Komulaisen resepti on tehdä työolot mahdollisimman hyviksi.

– Kannusteita ja sitouttamisen välineitä on oltava.

Sellaisia on käytetty hänen nykyisessä työpaikassaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän työssä.

– Vinkki- ja rekrypalkkioita ja eri koulutusputkia esimerkiksi, sekä mahdollisuus vaikuttaa omiin työoloihinsa muun muassa aloitteiden kautta, hän mainitsee.

Komulainen kertoo huomanneensa, että hoitajilla ja lääkäreillä on toisistaan poikkeavat houkuttimet.

– Lääkärit mainitsevat usein matalan hierarkian, nopean asioihin tarttumisen, tuen saamisen ja mahdollisuuden kouluttautua, sekä tukipalveluiden toimivuuden. Ja onhan siellä mukana palkkauskin.

Hoitajien keskuudessa ekstrakannustimina ovat olleet muun muassa vinkkipalkkiot, hyvinvoinnin tukeminen ja osallistaminen.

Komulainen ehti olla Forssan seudulla puolitoista vuotta.

– Sinä aikana täällä on saatu moni asia kuntoon. Esimerkiksi lääkärivajetta taitaa olla nyt enää yhden lääkärin verran.

Forssan käynti jäi lyhyeksi. Sitä ennen Komulainen oli kuitenkin pitkän siivun Lahdessa, noin kymmenen vuotta ensin Lahden sosiaali- ja terveysjohtajana ja sittemmin hyvinvointijohtajana.

Miksi lähdit Lahdesta pienempään Forssaan?

– Ensinnäkin Forssasta oltiin aktiivisia minun suuntaani. Lisäksi kymmenen vuotta on niin pitkä aika, että alkoi tuntua, että minulla ei enää ole uutta annettavaa. Uudistumisen takia piti lähteä, Komulainen sanoo.

Ihanneaikana työperiodille hän kertoo pitävänsä kuutta, seitsemää vuotta.

– Sen jälkeen pitää miettiä asioita uudestaan, hän sanoo.

Komulainen aikoo ehtiä tutustumaan uuteen työhönsä hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

– Hyvinvointialueethan aloittavat vasta ensi vuoden alussa. Moni tuntuu ajattelevan, että ne ovat olemassa jo nyt, mutta niin ei ole. Hyvää valmistelutyötä on tehty ja katseet pitää suunnata tarpeeksi kauas, Komulainen huomauttaa.

– Tällä hetkellä tärkeintä on keskittyä siihen, että vuodenvaihteessa päästään häiriöttömästi siirtymään hyvinvointialueelle. Lisäksi meidän tulee jatkaa keskustelua strategisista painopisteistä, jotta fokus on seuraavina vuosina talouden ja toiminnan kannalta oikeassa asioissa.