Mikko Komulainen tiukan äänestyksen jälkeen Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtoon

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen ensimmäiseksi johtajaksi on valittu Mikko Komulainen. Hän voitti vaalin ainoassa äänestyksessä Pirjo Laitinen-Parkkosen äänin 35-33, yksi tyhjä.

Mikko Komulainen on Forssan seudun hyvinvointiyhtymän johtaja ja hallintotieteiden tohtori.

Komulainen kukisti hyvin niukasti Keusotessa johtajan tehtävää viisi vuotta pitäneen Laitinen-Parkkosen. Laitinen-Parkkonen on hoitanut hyvinvointialuejohtajan tehtävää siitä lähtien kun tehtävä perustettiin.

Mikko Komulainen on hallintotieteiden tohtori. Keski-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajan virka täytetään toistaiseksi ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Komulaisen kannalla olivat muun muassa perussuomalaiset, ilmeisen iso osa sosiaalidemokraateista ja keskustasta sekä vasemmisto. Myös sitoutumattomissa oli Komulaisen kannattajia.

Komulaisen kannattajien puheissa nousi esiin Keusoten alijäämäinen talous, josta Laitinen-Parkkonen on omalta osaltaan ollut vastaamassa. Komulaisen kannattajat esittivät, että valitsemalla uusi ihminen voidaan saada muutos aikaan.

Laitinen-Parkkosen takana olivat kokoomus ainakin suurelta osin, vihreät, kristillisdemokraatit, osa sosiaalidemokraateista ja keskustasta.

Tarkkoja lukuja ei voida antaa, sillä äänestys oli suljettu lippuäänestys, eli kaikkien äänestäneiden kantaa voi tietää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut