Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jarmo Mäkeläinen yllätettiin -Mäntsälän yrittäjien uusi puheenjohtaja ei kokoukseen mennessään tiennyt tulevasta

– Kokoukseen mennessäni en osannut edes kuvitellakaan, että minusta tulisi Mäntsälän yrittäjien uusi puheenjohtaja, tuumii Jarmo Mäkeläinen uudesta pestistään. Kun kokous valitsi minut yksimielisesti, niin näin pääsi käymään.

Itse asiassa puheenjohtajuus ei ollut mikään uusi asia Mäkeläiselle, koska hän toimi vuosisadan alkupuolella viisi vuotta samassa hommassa.

– Olen lupautunut nuijankoputtajaksi tämän vuoden loppuun sekä ensi vuoden. Puheenjohtajuus tarjoutui kesken vuoden, kun edellinen puheenjohtaja muutti paikkakunnalta.

Mäkeläinen näkee, että kiinnostus puheenjohtajaksi pohjaa yrittäjäjärjestön pitkään perinteeseen Mäntsälässä.

– On minulla toki myös halu vaikuttaa, sanoo eläkeikään ehtinyt yrittäjä. Kun olen ollut vasta viikon verran puheenjohtajana, en ole vielä ehtinyt hahmottaa, mihin suuntaan haluan kehittää yhdistystä. Voisin viedä toimintaa entistä enemmän paikalliseen suuntaan. Haluan, että yhdistys on enemmän Mäntsälän yritysten puolestapuhuja. Tuo yhteistyö koskee ennen kaikkea kuntaa.

Ideana on, että yhdistys voisi tukea yritystä, ei kuitenkaan taloudellisesti, vaan esimerkiksi järjestämällä yhteisiä keskustelutilaisuuksia ja tarpeellista koulutusta. Mäkeläinen haluaa ylläpitää suoria yhteyksiä kunnan johtoon. Siitä ovat hyvänä esimerkkinä jo vuosia toimineet kuukausitapaamiset kunnan johdon kanssa.

Yrittäjä näkee, että yrityksissä eletään haasteellisia aikoja. Energian hinnan nousu vaikuttaa yrittäjiin kahdella tapaa. Yritykset tarvitsevat tuotantoonsa paljon sähköä, jonka hintahuippu on arvioitu olevan ensi talvena. Lisäksi paikkakunnalla on paljon kuljetus- ja maanrakennusyrittäjiä, joihin iskee jo pidempään jatkunut öljyn hinnan kohoaminen jopa kolminkertaiseksi parin vuoden kuluessa.

–Useat yritykset eivät ole kyenneet siirtämään kohonneita tuotantokustannuksiaan tuotteisiinsa, koska monella on pitkät sopimukset, joitten muuttaminen kesken sopimuskauden on ainakin vaikeaa.