Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajan valinnassa yllättävä käänne – Timo Louna veti hakemuksensa pois

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hetki sitten päättyneessä kokouksessaan esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto suorittaa hyvinvointialuejohtajan virkavaalin. Virka täytetään toistaiseksi ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Rekrytointiprosessin kolme kärkihakijaa ovat Komulainen Mikko, Forssan seudun hyvinvointiyhtymä yhtymäjohtaja, hallintotieteiden tohtori, Laitinen-Parkkonen Pirjo, va. hyvinvointialuejohtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä Louna Timo, vs. toimitusjohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri. Timo Louna on tänään ilmoittanut vetävänsä hakemuksensa pois.

– Päätöksentekijöillä on käytössään kaikkien hakijoiden hakemukset ja CV:t, haastattelujen ja henkilöarviointien tulokset, hakijoiden paneelikeskustelu sekä yhteenveto suosittelijoiden hakijapalautteista. Valintapäätös tehdään 22.9 valtuuston kokouksessa, kiteyttää aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.

Aluehallitus päätti myös hyvinvointialueen palvelujohtajien ja muiden johtavien viranhaltijoiden kelpoisuusehdoista ja rekrytoinnin käynnistämisestä. Aikuisten mielenterveys- , päihde- ja sosiaalipalveluiden sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelualueen palvelujohtajan ja Ikäihmisten ja vammaisten palvelualueen palvelujohtajan virat täytetään avoimella haulla.

Muiden johtavien viranhaltijoiden (palvelujohtaja terveyspalvelut ja sairaanhoito, tieto- ja digijohtaja, rahoitus- ja talousjohtaja, hallintojohtaja, henkilöstöjohtaja ja integraatiojohtaja) virat täytetään Kuntatyönantajien suosituksen mukaisesti kiinnostuksenilmaisun ja ansiovertailun perusteella.

Lisäksi aluehallitus päätti hyvinvointialueen logosta ja visuaalisesta ilmeestä. Tuleva hyvinvointialueen logo ja ilme pohjautuvat jo käytössä olevan Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän, tutummin Keusoten, logoon ja ilmeeseen.

– Nyt tehty päätös tukee valmistelun sujuvaa siirtymää kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. Vaikka hyvinvointialueelle siirtyminen 1.1.2023 uudistaa hallinnollisia rakenteitamme, muutos asukkaillemme halutaan pitää mahdollisimman vähäisenä turvaamalla palveluiden löydettävyys ja tunnistettavuus. Vuoden vaihteen jälkeenkin asukkaamme saavat tutut lähipalvelut Keusoten palvelupisteistä, jatkaa Helinä Perttu.