Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiimarin kortteliin nelikerroksinen vuokratalo -Hartela ei aio aikailla rakentamisessa

Tiimarin korttelina tunnettu tontti Keskuskadun ja Vanhan Porvoontien kulmassa saa uuden kerrostalon.

Kortteliin kaksi kerrostaloa jo rakentanut Hartela on juuri aloittanut uuden rakennuksen maatyöt. Viime viikolla tontille tuotiin työmaakontti ja kaivinkone.

Hartela aikoo rakentaa nopeaan tahtiin.

– Rakennus valmistuu 30. kesäkuuta ensi vuonna, Hartela Etelä-Suomi Oy:n aluejohtaja Tuomas Ruponen kertoo.

Uusi talo tulee korttelin lounaisreunaan, melko lähelle ravintola Club Kapinaa. Se ei tule aivan Keskuskadun reunaan eikä myöskään Huvitien, vaan talo jää näiden väylien keskivaiheille.

Kyseessä on vuokratalo. Ruponen uskoo, että vuokralaisia löytyy. Mäntsälän kirkonkylän vuokra-asuntotarjonta on muuttumassa nopeasti, kun Apposen kenkätehtaaseen saneeratut Nuorisosäätiön 71 asuntoa ovat tulossa vuokralle ilmeisesti talven aikana.

Hartelan uudistalon, Meiramin, kohderyhmä on kuitenkin hieman erilainen kuin Apposella, jonne houkuteltaneen opiskelijoita.

Meiramiin ei tule yksiöitä lainkaan. Nelikerroksiseen taloon tulee vain 17 asuntoa ja 13 niistä on kolmen huoneen ja keittiön asuntoja. Kaksioita on kaksi kappaletta ja lisäksi talossa on yksi neljän huoneen ja keittiön asunto.

Talo on valmis ensi kesäkuussa.

Tuomas Ruponen

Hartela rakentaa talon, mutta tulevien asuntojen vuokraaja se ei ole.

Talon on tilannut Sirius-rahasto. Sirius on kiinteistösijoitusrahasto, jossa rahaston työntekijät omistavat yrityksen kokonaan.

Hartelalla on Tiimarin kortteliin neljän kerrostalon varaus. Kun Meirami valmistuu, taloista kolme on tehty. Rakentamatta on sen jälkeen kaksikerroksinen Keskuskadun varteen suunniteltu kerrostalo.

Nyt liikkeelle lähtevän uuden talon rakentamisessa pyritään ottamaan huomioon asumisen ja työn uudet tavat, esimerkiksi se, että koronan aikana iso osa ansiotöistä siirtyi kotiin. Etätöiden kasvanut osuus on todennäköisesti melko pysyvä ilmiö.

– Meirami on kolmiovaltainen talo. Se mahdollistaa esimerkiksi sujuvan etätyöskentelyn lisätilaa kaipaaville, Ruponen kuvaa.

Hän muistuttaa, että talossa ei ole yhtään yksiötä.

– Asuntojakauma sopii esimerkiksi omakotitalon myyvälle iäkkäämmälle pariskunnalle.

Asunnoissa on sen verran kokoa, että taloon tulee varmasti myös lapsiperheitä.

–  Tämä on hyvä esimerkiksi tuoreelle lapsiperheelle, joka arvostaa mutkatonta asumista uudessa talossa, Ruponen sanoo.

Pienimmät asunnot ovat kooltaan 38 neliömetriä ja isoimmat 75 neliötä.

Meirami on yksiportainen rakennus. Ensimmäisessä kerroksessa on kaksi asuntoa, väestösuoja ja varastot.

Loput kolme kerrosta ovat keskenään samanlaisia viiden asunnon kerroksia. Asunnot ovat parvekkeellisia. Väritykseltään Meirami on samanlainen kuin kaksi aiempaa taloa.

Meiramin rakentaminen odotutti itseään noin seitsemän vuotta. Tuolloin Mäntsälän markkinoille oli tullut muitakin kerrostalorakentajia. Peltolantien alkupäähän nousi kaksi kerrostaloa, samoin Meijeritien alkupäähän.

Apposen kiinteistön kerrostalo sai rakennusluvan kesäkuussa 2016, samoin kuin K2:n kaksi kerrostaloa. Näistä K2:n talot myös valmistuivat.

Hartelan Meiramille hakema rakennuslupa raukesi ja yhtiö haki uuden luvan viime keväänä.