Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi lukkoliike avaa Mäntsälään – myös pienet sähkötyöt onnistuvat

Mäntsälän ei tarvinnut olla kauaa ilman lukkoalan palveluita. Sipoolainen Uudenmaan Lukko Oy avaa alan liikkeen entisiin Lukko Lukettien tiloihin viikonvaihteen jälkeen.

Sunnuntaina 18.9. on etkot klo 12-16, joissa yleisö voi nauttia makkaraa ja osallistua mm. arvontoihin.

Uudenmaan Lukko Oy:n omistajat ovat toimitusjohtaja Veijo Knuuttila ja johtokunnan puheenjohtaja Kimmo Suoninen.

Yritys työllistää 13 henkeä ja päätoimialue on pääkaupunkiseutu. Liike on perustettu vuonna 1990, ja se siirtyi nykyisille omistajille 2006. Huoltoautoja on 18.

– Mäntsälässä aloitetaan yhden työntekijän voimin ja katsotaan jouluun saakka, miten liike otetaan vastaan. Siihen saakka myymälästä tapaa Kimmo Suonisen, esittelee Knuuttila.

– Aluksi Mäntsälässä on pienehkö varasto, mutta tilauksesta seuraavana päivänä pystymme toimittamaan sellaisia tuotteita, joita löytyy päävarastostamme Sipoosta. Itse liiketilalla ei ole kovin paljon merkitystä, koska pääosin kauppa tapahtuu puhelimitse tai netin välityksellä. Sen vuoksi Mäntsälässä liike on avoinna viitenä päivänä viikossa klo 8-16.

Uudenmaan Lukosta löytyvät mekaaniset ja sähkölukot, kulunvalvontaan liittyvä tekniikka sekä kameravalvontalaitteet.

– Meillä on myös kaksi sähköasentajaa, joten pienet sähkötyötkin onnistuvat liittyen lähinnä liittyen muitten tuotteittemme toimintaan, lisää Suoninen.

– Kiinteistöjen avainhallinta on iso osa työtämme, kertoo Knuuttila. Siihen liittyy vuokra-avainten luovutus.

– Joudumme myös asentamaan uusia lukitusjärjestelmiä, jos avaimet eivät jostakin syystä palaudu.

Lukkoala on hyvinkin ketjuuntunut, mutta Uudenmaan Lukko on täysin itsenäinen toimija, joka saa tarvikkeet suoraan tehtaalta tai maahantuojalta ilman välikäsiä.

Kilpailu alalla on kovaa, vakuuttaa johtoporras. Mutta ala miellyttää siksikin ja yhtään samanlaista päivää ei ole.

Lisäksi laitteet kehittyvät voimakkaasti, joten jatkuva koulutus on tarpeen.

Molemmat yrittäjät ovat suorittaneet mm. turvallisuusalan ammattitutkinnon. Tulevaisuus on valoisa. Alan palveluita tarvitaan jatkossakin.