Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruokahävikille etsitään Mäntsälässä yhteisiä hyödyntämisen kohteita

Juuri nyt vietetään valtakunnallista hävikkiviikkoa. Kampanjan tarkoituksena on herätellä kaikkia pohtimaan omaa suhdettaan ruokaan ja ruokahävikkiin.

Ruokahävikkiä syntyy ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mutta kaikkein eniten kotitalouksissa.

Suomalainen heittää ruokaa roskiin keskimäärin 20–25 kg vuodessa eli noin sadan euron arvosta.

Mäntsälässä on lähdetty kehittämään pienimuotoista ruoka-aputoimintaa ruokahävikin ympärille hävikkikahvilan muodossa.

Mäntsäläläinen:kiinnostaisiko sinua tulla mukaan kehittämään hävikin hyödyntämistä ruoka-aputoiminnassa? Yrittäjä: haluaisitko olla lahjoittamassa hävikkiä paikallisesti Mäntsälässä?

Ota yhteyttä Tiina Haukijärveen (tiina.haukijarvi@evl.fi) tai Katja Talonpoikaan (mll.mantsala@gmail.com).

Lisätietoa hävikkiviikosta: www.havikkiviikko.fi