Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten uusi arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu tuottaa jatkossa palveluita kaikenikäisille

Kyky arjessa pärjäämiseen voi heikentyä hyvin erilaisista syistä. Itsestä huolehtiminen on vaikeutunut ja kotona selviytyminen vaarantuu. Tämä voi johtua fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi. Arjen turva ja mahdollisuus elää yhdenvertaista elämää heikentyy.

Keusote tiedottaakin, että uusi arviointi- ja kotikuntoutuspalvelu (ARKI) tulee jatkossa tuottamaan kaikenikäisille kotona asuville asukkaille toimintakykyä tukevia palveluita. Tavoitteena on kotona pärjääminen itsenäisesti, omatoimisesti ja turvallisesti.

– Uusi palvelu tuo turvaa ensisijaisesti henkilöille, jotka eivät pysty itse tai saattajan turvin hakeutumaan terveydenhuollon palveluihin. Tavoitteenamme on mahdollistaa kaikenikäisten asiakkaiden täysipainoinen ja turvallinen elämä kotona, kertoo Arki-tiimin esihenkilö Sini Setälä Keusoten tiedotteessa.

Arvioinnin palvelun tarpeesta tekee sote-ammattilainen. Tiedotteessa kerrotaan, että palveluun voi ohjautua muun muassa erikoissairaanhoidosta, kuntoutuskeskuksesta, akuuttiosastoilta, kotihoidosta ja päivystyksestä, mutta asiakkaaksi voi hakeutua myös asiakkaan itsensä tai läheisen huolen perusteella.

– Huolen herätessä, omaisen tai asiakkaan tulee olla yhteydessä hoitovastaavaan tai johonkin Keusoten neuvonnan ja ohjauksen palvelunumeroista, ohjaa Setälä.

Palvelu on aina asiakkaalle yksilöllinen ja kuntoutus-, hoito- ja palvelusuunnitelma laaditaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti.