Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote ottaa käyttöön sähköisen vaaratilanteiden ilmoituslomakkeen

Keusote kehittää asiakas- ja potilasturvallisuutta, kun se ottaa asiakkaiden, potilaiden ja läheisten käyttöön sähköisen vaaratilanteiden ilmoituslomakkeen.

Keusote kertoo tiedotteessaan, että vaaratilanteiden, poikkeamien, virheiden ja läheltä piti -tilanteiden raportointi on keskeinen osa sen toiminta-, turvallisuus- ja johtamisjärjestelmää.

– On tärkeää, että myös asiakkailla, potilailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus edistää turvallisen asioinnin, hoivan ja hoidon toteutumista, toteaa laatupäällikkö Minna-Maarit Immonen.

– Osallisuuden lisääminen on myös osa kansallista asiakas- ja potilasturvallisuusstrategiaa, johon Keusotessa on sitouduttu.

Hoitoon tai palveluun voi liittyä odottamattomia vaaratilanteita.

Vaaratilanne on potilaan tai asiakkaan turvallisuuden vaarantava tapahtuma, joka aiheuttaa tai voi aiheuttaa haittaa potilaalle tai asiakkaalle

Ilmoituslomakkeen kautta potilas, asiakas, hänen omaisensa tai läheisensä voi tehdä ilmoituksen hoidon tai palvelun aikana havaitsemastaan vaaratilanteesta.

Keusoten mukaan tilanteeseen vaikuttaneiden tekijöiden tunnistaminen ja selvittäminen kehittää ja parantaa toimintaa ja prosesseja.

Vaaratilanteista ilmoittaminen mahdollistaa kokemuksesta oppimiseen, aktiivisen osallisuuden hoidon, palvelun laadun sekä turvallisuuden kehittämisessä.

Keusote muistuttaa tiedotteessaan, että ilmoittamisen vaaratilanteesta voi tehdä anonyymisti tai omalla nimellään. Yhteystietonsa jättäneelle vastataan kahden viikon kuluessa.

Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti vastuuhenkilöiden toimesta.

Havaitusta vaara- tai haittatilanteesta on hyvä keskustella myös hoitohenkilökunnan kanssa. Ilmoituksen voi tehdä myös paperisella lomakkeella terveydenhuollon yksiköissä.

Vaaratilanteiden ilmoituslomakkeella ei hoideta potilasvahinkojen korvauspyyntöjä, vaan niiden käsittely hoidetaan edelleen Potilasvakuutuskeskuksessa.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi ensi vuoden alussa.