Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huimia nopeuksia liikenteessä –  Itä-Uudenmaan poliisi nappasi 19 korttia kuivumaan

Viime viikko oli taas kesäisen kiireinen, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa. Itä-Uudellamaalla erilaisia poliisitehtäviä hoidettiin reilu 2000, joista kotihälytysten osuus oli 111.

– Tavanomaiseen tapaan viikonloppuyöt olivat kiireisintä aikaa ja tehtävämäärät olivat kiireisimmän kesäkauden luokkaa, kertoo komisario Miika Laine.

Kesän ensimmäiset nasujaiset starttasivat perjantaina 19.8. Vantaalla Heurekan ja Jokiuoman puistoissa.

– Molemmissa paikoissa nuoriso käyttäytyi hyvin ja yleisilme oli koko illan rauhallinen, vaikka nuoria oli liikkeellä useita satoja. Mietoja alkoholeja hävitettiin poliisin toimesta 36 litraa ja väkeviä alkoholeja 4,5 litraa. Tilaisuuksista kirjattiin myös 15 lastensuojeluilmoitusta, yksi sakko ja yksi ajokielto, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin monialaisen Rapido-ryhmän rikoskomisario Jere Pääkkönen.

– Viime viikonloppuna liikennepoliisisektorin partiot mittasivat taas huimia nopeuksia liikenteessä. Ainakin kuuden kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja peräti kolmentoista kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Kortti lähti hyllylle yhdeksältätoista kuljettajalta ja lisäksi liikenteestä tavattiin viisi kuljettajaa, jotka eivät edes omistaneet ajokorttia, kertoo tiedotteessa rikoskomisario Asko Sartanen.

Suojatiesääntöä valvotaan tehostetusti koko maassa 22.8. - 4.9. Valvonnassa puututaan kaikkiin havaittuihin liikennerikoksiin ja liikenteen hallinnollisiin rikkomuksiin suojateillä. Poliisi tulee puuttumaan havaittuihin epäkohtiin hyvin matalalla kynnyksellä, koska usein suojatiesäännön rikkominen jollain tavalla vaarantaa myös toisen tienkäyttäjän henkeä tai terveyttä.

– Ajoneuvolla suojatietä lähestyttäessä on aina noudatettava erityistä varovaisuutta ja sellaisella nopeudella, että Ajoneuvon voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljettajan on hiljennettävä vauhtiaan ennen suojatietä, jos suojatien läheisyydessä on jalankulkijoita, jotka voivat pyrkiä tai ovat selkeästi pyrkimässä suojatielle, Sartanen muistuttaa.

Usean alaikäisen nuoren epäillään syyllistyneen tappeluun osallistumiseen lauantaina 20.8.2 yöllä Keravan keskustassa.

– Poliisi sai tehtävän kohteeseen noin kello 3.20, jossa alkutietojen mukaan Keravan Kauppakaarella oli tapahtunut puukotus, jossa uhrilla oli puukotushaava vatsan alueella. Tehtävälle osallistui useita poliisin partioita. Epäillyt tekijät olivat juuri ennen poliisin saapumista poistuneet paikalta juosten Keravan juna-aseman suuntaan, kertoo poliisin tiedotteessa rikoskomisario Sampsa Aukio Itä-Uudenmaan poliisin nuorten tutkintaryhmästä.

Poliisin partio puhutti paikan päällä paria silminnäkijää, joista kumpikaan ei ollut nähnyt itse puukotustapahtumaa, mutta havainneet epäiltyjen poistuneen paikalta. Silminnäkijöiden mukaan iso ryhmä nuoria oli ollut pitkin iltaa Kauppakaaren tuntumassa häiriöksi ja pyrkinyt sisään useisiin ravintoloihin. Yhdellä nuorista oli havaittu myös sorkkarauta.

– Poliisi on tapahtumayönä ja sen jälkeen ottanut kiinni viisi epäiltyä ja heidät on kuulustelu. Tapahtumien kulku on pääpiirteittäin saatu selvitettyä, Aukio jatkaa.

Epäiltyjen aiheuttama akuutti uhkatilanne on poliisin mukaan päättynyt.

Tapauksen tutkintaa jatketaan Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa epäiltyjen ja todistajien kuulemisilla. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä tappeluun osallistuminen, pahoinpitely, törkeä pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ja henkilöitä, joilla on tapahtumaan liittyvää video- ja kuvamateriaalia, ilmoittautumaan sähköpostitse osoitteeseen nuortentutkinta.ita-uusimaa@poliisi.fi

Itä-Uudenmaan poliisin rikostutkinnassa on ollut epäiltynä törkeänä ryöstönä tutkittava tapaus, missä neljä henkilöä tunkeutui asianomistajan asuntoon ja ryösti tältä omaisuutta väkivaltaa käyttäen.

– Tapahtumat sijoittuvat viime vuoden elokuulle, Vantaa Kivistössä sijaitsevaan yksityisasuntoon. Uhri sai muun muassa teräaseella aiheutettuja sairaalahoitoa vaativia vammoja, kertoo komisario Paavo Ritari.

Esitukinta on saatu tiistaina 23.8. päätökseen ja tapaus siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.