Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uintikelpoisia vesiä löytyy Keski-Uudeltamaalta vielä useampia – sinilevää viidellä järvellä

Uimavedelle asetetut laatuvaatimukset täyttyivät miltei kaikilla uimapaikoilla.

Keski-Uudenmaan uimavedet ovat pääosin vielä kohtuu hyvässä kunnossa, ilmenee Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen uusimmista mittaustuloksista.

Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti heti ensimmäisellä mittauksella 10.–11.8. uimavedelle asetetut laatuvaatimukset kaikkialla muualla paitsi Mäntsälässä Isojärven Onkimaan uimarannalla. Siellä uusintanäyte oli laatuvaatimukset täyttävä.

Näytteistä tutkittiin Escherichia coli -bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit.

Sinilevä kiusaa sen sijaan uimareita mm. Tuusulanjärvellä sekä Rusutjärvellä. Sinilevää havaittiin Järvenpäässä vähän niin Tervanokan kuin Vanhankylänniemen uimarannoilla ja Tuusulassa Rusutjärvellä Hiekkarannankujan uimarannalla.

Lisäksi sinilevää havaittiin Nurmijärvellä Valkjärven Tiiran uimarannalla ja Mäntsälässä Sälinkään uimarannalla.

Mäntsälässä Isojärven Onkimaan uimarannalla sinilevää oli runsaasti.

Kaikkiaan näytteitä otettiin 23 rannalta. Tuusulassa sinilevää ei havaittu Häklin ja Urheilupuiston lammilla, Jokelan pohjavesilammella sekä Kellokoskella Keravanjoen rannalla.

Mäntsälässä sinilevävapaita uimarantoja löytyi Keravanjärveltä, Sahajärveltä, Hunttijärveltä, Mustijoelta sekä Kilpijärveltä.

Nurmijärvellä sinilevättömiä uimarantoja löytyi Sääksjärveltä ja Herustenjärveltä ja vaikka Valkjärvellä Tiiran rannalla havaittiin vähän sinilevää, niin saman järven Lähtelän rannalta ei sinilevää löydetty.

Uimarantavesien lämpötilat vaihtelivat näytteenottohetkellä 18,5–21,8 asteen välillä.

Tarkat tulokset voi tarkistaa Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen sivuilta tai uimarantojen ilmoitustauluilta.