Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisi varoittaa autovarkaista –  avaimet kannattaa laittaa varmaan talteen

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että autoon ei kannata jättää esille mitään arvokasta omaisuutta, mikä houkuttaa pitkäkyntisiä.

Poliisilaitoksen alueella on kevään ja kesän aikana murtauduttu useisiin ajoneuvoihin.

Rikoskomisario Krista Vallilan mukaan varkaiden matkaan on lähtenyt autoihin jätettyä irtainta omaisuutta.

– Automurtojen lisäksi varkaiden matkaan on lähtenyt useita autoja, joita on anastettu avaimilla muun muassa autoliikkeistä, automaalaamoista sekä autokorjaamoista, Vallila kertoo poliisin tiedotteessa.

Kaikkiaan tammi-heinäkuun aikana Itä-Uudenmaan poliisille on kirjattu 10 törkeänä varkautena tutkittavaa tapausta, joissa yritysten tiloista on samanaikaisesti anastettu yksi tai useampi auto.

– Yritysten vastuuhenkilöitä kehotetaan laittamaan tiloissaan olevien autojen avaimet varmaan talteen, lukkojen taakse, jotta ne eivät joudu varkaiden tai muidenkaan niille kuulumattomien henkilöiden käsiin. Myös hyvästä valaistuksesta ja kameravalvonnasta yritysten pihoilla on hyötyä näiden rikosten ehkäisemisessä sekä selvittämisessä, Vallila jatkaa.

Samalla Vallila kehottaa myös kansalaisia aktiivisuuteen ja valppauteen. Kaikesta epämääräisestä liikehdinnästä yritysten läheisyydessä, varsinkin ilta- ja yöaikaan, on hyvä soittaa hätäkeskukseen.

Kaikkiaan kesäaika on ollut Itä-Uudemaan poliisissa tehtävämääriltään kiireinen. Poliisin tiedotteen mukaan lämpimällä säällä tehtäviä on ollut välillä jopa kaksinkertainen määrä hiljaisempaan talviaikaan nähden.