Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viisi hakijaa haastatteluun hyvinvointijohtajaksi

Viisi hakijaa valittiin haastateltavaksi Keusoten kuntien alueelle perustettavan hyvinvointialueen johtajaksi.

Haastatteluun jatkavien joukossa on hyvinvointialuejohtajan tehtävää väliaikaisesti hoitava lääketieteen ja kirurgian tohtori Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Muut haastateltavat ovat Forssan seudun hyvinvointiyhtymän johtaja, hallintotieteiden tohtori Mikko Komulainen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän vs. toimitusjohtaja, maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Timo Louna, filosofian maisteri Tiina Pohjonen sekä Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja, hallintotieteiden maisteri Eija Rintala. Rintala on työskennellyt aiemmin urallaan Mäntsälän ja Pornaisten kuntien pitämän Mustijoen perusturvajohtajana.

Valintaryhmä haastattelee hakijat ensi viikon lopulla 25. ja 26. elokuuta. Haastattelujen perusteella valitaan henkilöarviointeihin lähetettävät. Henkilöarvioinnit tehdään elo-syyskuun vaihteessa.

Ennen valintaa pidetään vielä hakijapaneeli siinä vaiheessa mukana oleville hakijoille. Se on 12. syyskuuta alkavalla viikolla.

Aluehallitus tekee aluevaltuustolle esityksen hakijoista ennen virkavaalia. Virkavaali, jossa johtaja valitaan pidetään aluevaltuuston kokouksessa 22. syyskuuta.

Ehdokkaita puntaroinut valintaryhmä päätti haastatteluun päässeistä maanantaina 15. elokuuta. Valintaryhmään kuuluvat aluehallituksen ja -valtuuston puheenjohtajistot sekä henkilöstöjohtaja ja hallintojohtaja.

Ensi vuoden alusta aloittavaan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.