Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikuisluistelua on nyt tarjolla myös Mäntsälässä – "Aikuisluistelussa meno on vauhdikkaampaa ja itsekin oppii uutta"

Mäntsälän Jäätaitureiden harrasteryhmät käynnistyvät jälleen syyskuun alussa ja tarjoavat harrastemahdollisuuksia koko perheelle.

Aikuisluistelu on kasvattanut suosiotaan viime vuosina ja useissa Uudenmaan luisteluseuroissa toimii aktiivisia aikuisluisteluryhmiä.

Viime kaudella Mäntsälässä kokeiltiin uutta aikuisten SkateFit-kuntoluisteluryhmää, joka saa nyt jatkoa keväällä perustetussa Jäätaikurit-ryhmässä.

Jäätaikurit-ryhmässä harjoitellaan perusluistelua yhdistettynä SkateFit-kuntoluisteluun ryhmän taitotaso ja toiveet huomioiden. Mukaan ovat tervetulleita aikuiset sekä nuoret yläkouluiästä alkaen.

Ryhmässä ei tarvita aiempaa luistelutaustaa, ja se sopii jokaiselle, joka tahtoo kehittää luistelutaitoaan ja nostattaa samalla hieman sykettäkin.

Myös kokeneempi kuntoilija saa ryhmässä hyvän treenin ja uudenlaista haastetta. Tunnit kehittävät kestävyyskunnon lisäksi tasapainoa, kehonhallintaa ja voimaa eli kaikkea sitä, mitä liikunta voi parhaimmillaan tuoda.

Ryhmässä kokeilujaksosta alkaen mukana luistellut Meri Puro päätyi harrastukseen mukaan tytärtensä luisteluharrastuksen kautta.

– Minusta on hienoa, että aikuisille järjestetään mahdollisuus ohjattuun luisteluun jäähallilla. Tyttäreni luistelevat Jäätaitureissa ja olen ollut jäällä mukana perheluistelussa, mutta aikuisluistelussa meno on vauhdikkaampaa ja itsekin oppii uutta. Odotan innolla syyskauden alkua, Puro kertoo.

Jäätaikurit-ryhmä harjoittelee samaan aikaan kuin luistelukouluryhmä, joten vanhempi voi treenata yhtä aikaa lapsen kanssa.

Entiseen tapaan Mäntsälän Jäätaiturit tarjoaa pienryhmäohjausta luistelukouluryhmässä, jossa myös huoltaja voi olla mukana jäällä. Lisäksi kouluikäisille on oma harrasteryhmänsä.

Vaikka taitoluistelu usein mielletään tyttöjen lajiksi, se sopii kaikille lapsille.

Luistelukoulussa pari vuotta sitten aloittaneet esikoululaiset Miklas Spets ja Maximilian Rainio ovat jatkaneet luisteluharrastustaan kehitysryhmässä ja luistelevat nyt kaksi kertaa viikossa.

Vaikka kärsivällisyys ei aina riitäkään yksityiskohtien hiomiseen, kehitysryhmässä harjoittelussa on vauhtia ja haastetta.

– Mielestäni luistelussa kivaa on kaikki, erityisesti vauhti, jarruttaminen, hyppääminen ja uuden oppiminen, Miklas sanoo.

– Ja kaatumisharjoitukset ovat kivoja, Maximilian lisää.