Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sälinkään yleisurheileville Lampisten veljeksille hopeaa ja pronssia kotiin tuomisina kansainvälisiltä kilpakentiltä

Sälinkäällä asuvat Max ja Mico Lampinen menestyivät loistavasti sarjojensa kansainvälisissä kisoissa.

Max saavutti MM-hopeaa nuorten alle 20-vuotiaitten moukarinheitossa Kolumbiassa omalla henkilökohtaisella ennätyksellään 76.33.

Ennen kisoja Max oli maailmantilaston seitsemäs tuloksella 74.14, joten tulos parani yli kahdella metrillä.

Mico puolestaan ylsi hopealle moukarissa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilta Slovakian Banskassa tuloksella 69.40 alle 16-vuotiaitten sarjassa.

Hän täydensi menestystään kiekossa tuloksella 56.59 ja sijoittui kolmanneksi.

Alle 20-vuotiaiden moukari painaa 6 kiloa, kun aikuisten väline on 7.26 kg:n painoinen. Max on osallistunut kaikkien aikojen nuorimpana moukarinheittäjänä Kalevan kisoihin. Tänä vuonna kisat jäivät väliin, kun hän ei ehtinyt palata Kolumbian matkalta.

Micon heittämä moukari painaa 5 kg ja kiekko 1.5 kg.

– Oli erittäin hienoa kisata täällä, varsinkin kun pääsi hienolle stadionille, jossa on hyvä rinki. Ilma on todella hiostava ja kuuma, mutta se ei näyttänyt heittoa haittaavan. Hyvä kokemus, kirjoittaa Max sähköpostitse Kolumbian Calista.

Niin Max kuin Kreikan Ionnis Korakidis heittivät pisimmät heittonsa 5. kierroksella. Kreikan Korakidiksen heitto hylättiin, mutta Kreikan tehtyä valituksen heitto kuitenkin hyväksyttiin kisan jälkeen.

Näin Max lähti viimeiselle heittokierrokselle ykkösenä, maailmanmestaruus silmissään.

– Ehkäpä viimeiseen heittoon ei enää panostettu niin paljon kuin olisi tehty, jos sijoitus olisi ollut muu kuin ykkönen, spekuloi Maxin valmentajana toimiva oma isä Tero Lampinen.

– Totta kai olemme iloisia hienosta suorituksesta. Kreikan pojan heitto hylättiin ensiksi, koska katsottiin että jalka osui reunan päälle, tietää Max.

Kreikkalaiset tekivät protestin. Videosta ei kuulemma nähnyt selkeästi, joten urheilijan edun mukaisesti sitten protesti hyväksyttiin.

– Kultamitalin ”menetys” ei harmita, olen todella tyytyväinen hopeamitaliin.

– Micolle Slovakian kisa oli ensimmäinen arvokisa, jatkaa valmentaja.

Kiekko on hänen päälajinsa, mutta suoritus oli hieman alavireinen tällä kertaa. Tietysti kaksi mitalia ovat erinomainen suoritus.