Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaushetki Kellokosken kappelissa

Kellokosken sairaalakappelissa Mäntsälässä järjestetään pieni kesäpäivän hartaus sunnuntaina 31.7. kello 13.30.

Yleisötyön amanuenssi Harri Nyman kuvailee hartauksen tuovan eloa sairaalavanhuksen mukana uinahtaneeseen pyhäkköön, mutta myös tutkivan ja tunnustelevan sitä, millaiselle pohjalle rakennusperintökohteen tulevaisuus voisi rakentua.

– Kappelissa tuntuu syvä rauha. Mielisairaalan vanha suosikkivirsi Päivä vain ja hetki kerrallansa kertoo pienten hyvin hetkien varaan rakentuvasta jaksamisesta. Kappeli voi tarjota niitä, se on hyvä ja suojaisa soppi viivähtää, Nyman sanoo.

Hartaus on osa Kellokosken sairaalamuseon ohjelmaa. Kappeli sijaitsee Prinsessa-puiston vieressä Öljymäellä. Museo on avoinna heinäkuun loppuun asti maanantaita lukuun ottamatta päivittäin.

Museossa on tarjolla päivittäin (ei maanantaisin) kävelykierrokset kello 13. Arkisin käydään ruokalan psykedeelisessä taideporraskäytävässä ja sairaalakappelissa sekä viikonloppuisin sairaalakartanon odotussalissa ja kappelissa.

– Lapsille olemme virittäneet ison lattiapiirustuspaperin ja värivalohoitohuoneen. Oma suosikkini ovat kaksi yleisön koeajeltavaksi hankittua lainapyörätuolia, Nyman sanoo.