Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimmille reilusti lisätilaa ja työntekijöitä – "Tänä vuonna pakkaamme matkaan lähes 13 000 tilausta"

Mäntsälässä viisi vuotta toiminut kangaskauppa Kimmi saa uudet toimitilat loppuvuonna.

Yrittäjäpariskunta Petri ja Sara Salo rakentavat uudet tilat Palomäentielle Lahden moottoritien ja Hanko-Porvoo -tien risteykseen. Rakennus on runkovaiheessa ja seuraavaksi asennetaan paikoilleen seinäelementit.

– Kovin tarkasti emme vielä ole suunnitelleet muuttoajankohtaa, koska kankaiden, ompelutarvikkeiden ja rakennustarvikkeiden saatavuudessa voi tulla viivästyksiä, Salot kertovat.

Uusiin 700 neliön suuruisiin toimitiloihin tulee suuren myymälän lisäksi verkkokaupan pakkaamo, varasto ja yksi vuokratila.

– Juustoportilla meillä on tilaa vähän yli 200 neliötä, joten tila lisääntyy huomattavasti.

Kiinteistö rakennetaan Kimmin omalle, reilun 2 000 neliömetrin suuruiselle tontille.

Kimmin valikoimassa on yli 5 000 erilaista tuotetta pääasiassa pukeutumiskankaita kotimaasta ja Pohjoismaista.

Osa kankaista on omaa tuotantoa.

– Pieneksi käyneet toimitilat rajoittavat tuotevalikoiman laajentamista. Uusien tilojen myötä valikoimaamme mahtuu enemmän uusia tuotemerkkejä. Viime talvena valikoimaamme tulivat myös neulelangat ja -tarvikkeet.

Paljon toivottu artikkeli kasvavaan valikoimamme ovat joustamattomat kankaat kuten farkut, kudotut viskoosit ja pellava- ja villakankaat.

Uusiin tiloihin palkataan lisää työntekijöitä.

Yrittäjäpariskunnan haaveena on luoda Kimmistä kooltaan ja tuotevalikoimaltaan Suomen suurin yksittäinen kangaskauppa.

Kimmin verkkokaupan osuus myynnistä on tällä hetkellä vähän yli puolet.

– Tänä vuonna pakkaamme matkaan lähes 13 000 tilausta. Näiden käsittely ja pakkaus tarvitsee jo nykyistä suuremmat ja tarkoitukseen suunnitellut tilat.

Salot suunnittelevat ja rakentavat uudet liiketilat mahdollisimman pitkälti itse, mutta käyttävät työssä myös mäntsäläläisiä urakoitsijoita.

Sara Salon mukaan rakennusprojektilla riittää kauhistelijoita.

– Lähes päivittäin kysellään, eikö meitä pelota tässä maailman tilanteessa lähteä näin suureen investointiin. Ei pätkääkään. Haluamme pitää omalta osaltamme monen muunkin yrittäjän toiminnan pyörimässä.