Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suositut yhteislauluillat jatkuvat Mäntsälässä – "laulamisella on niin merkittävät myönteiset vaikutukset "

Kulttuurimeijerin iltapäiväkaraoke kävi ilahduttamassa vanhuksia Kotokartanossa perjantaina 8.7. järjestämällä Laula kanssain -lauluiltapäivän hoivakodissa.

Tilaisuus toteutettiin karaokelaitteiston ja viiden esilaulajan turvin. Esilaulajina toimivat Matti ja Marja Ruoho, Arvo Räsänen, Jari Toivonen ja Asko Niinivirta.

Kaksi vuotta tauolla olleet yhteislauluiltapäivät saatiin jälleen käyntiin ystävänpäivänä 14.2., kun Pekka Ahtiainen käynnisti toiminnan koronatauon jälkeen uudelleen nimellä Kulttuurimeijerin iltapäiväkaraoke.

Kevään tautipiikin aikaan lauluiltapäivissä oli kuukauden tauko, mutta nyt seitsemänkymppisten saatua jo neljänsiä rokotteita toiminta jatkuu taas.

– Saimme kulttuurisihteeri Tarja Kuuselan avustuksella käyttöömme Kulttuurimeijerin tilan maanantai-iltapäivisin kolmeksi tunniksi kerrallaan, siitä nimi Kulttuurimeijerin iltapäiväkaraoke, kertoo Ahtiainen.

– Viime perjantaina veimme iltapäiväkaraoken Kotokartanoon, koska laulamisella on niin merkittävät myönteiset vaikutukset muistille, mielialalle ja viimeisten havaintojen perusteella myös puheen selkeyden säilymiselle äänihuulten treenaamisen tuloksena.

Kotokartanon lauluiltapäivässä oltiin liikuttuneessa mielentilassa eikä kyyneleiltäkään vältytty, kun vanhat tutut sävelet nostivat muistoja mieleen.

Lähihoitaja Anu Repo kertoi, että tapahtuman jälkeen vanhusten hyvä olo näkyi selvästi hyväntuulisuutena.

– Musiikki on parasta terapiaa, toteaa Repo tyytyväisenä.

– Moni vanhus muistaa laulujen sanoja ja laulaa mukana, vaikka kommunikaatio olisi muuten heikkoa. Tällaiset laulutilaisuudet ovat kultaakin kalliimpia.

Julman ja jäätävän korona-ajan vastapainoksi henkilökunta toivookin lauluiltapäivän uusintaa.

Myös Mäntsälän Mieskuoron yhteislauluillat starttasivat tauon jälkeen. Tilaisuudet alkoivat 30.6. Sääksjärveltä Katrinrannasta.

Heinäkuun paikat ovat Soukkion seuratalo (ent. koulu) 14.7., Mäntsälän seurojentalo 21.7. ja Numminen Maija ja Jaakko Helin 28.7.

Elokuussa laulu raikaa Sääksjärven Louhilinnassa 4.8., Ohkolan Seuratalolla 11.8. ja kirkonkylällä Pitäjäntuvalla 18.8. Syyskuussa lauletaan vielä 1.9. Saaren koululla.