Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilta on Kellokosken CheriFestin pääesiintyjä – "Yleisöni saa parhaan keikan, missä se on ollut"

”Yleisöni saa parhaan keikan, missä se on ollut. Toivon, että ihmiset lähtevät keikaltani voimaantuneina. Ainakin he saavat innoissaan olevan laulajan – olen ihan fiiliksissä”, Ilta sanoo. Hän on Kellokoskella järjestettävän CheriFestin pääesiintyjä.

Ilta soittaa minuutilleen siihen aikaan, kun haastattelun on määrä alkaa. Hän on tunnettu äänestään, joka taipuu ja toimii. Puhelimessa ääni kuulostaa lämpimältä ja ihmisläheiseltä. Ilta kertoo olevansa innostunut, kun maailma alkaa heräillä ja keikkoja alkaa tulla. Kesä näyttää sopivan kiireiseltä.

Mitä hetkiä varten laulat? Kysymys mukailee Iltan debyyttialbumin nimeä, mutta hän ei tartu siihen, vaan vastaa oikeasti, mikä hänelle on laulamisessa tärkeää.

– Haluan laulaa ihmisille. Haluan laulaa tunteesta, sillä olen tunne-eläjä. Samalla laulan myös itselleni.

Nimikkokappale Näitä Hetkiä Varten syntyi levylle viimeisenä. Oli kuitenkin heti selvää, että se avaa hänen henkilökohtaisen tarinakokonaisuutensa.

– Albumi on 20-vuotiaan tytön päiväkirja. Ei sitten vanhana tarvitse plarata päiväkirjaa, vaan voin kuunnella sen. Siinä on koko senhetkisen elämän tunteiden kaari.

Monet Iltan biisit kertovat mutkikkaista ihmissuhteista, mutta myös selviytymisestä ja siihen tarvittavasta voimasta. Ilta sanoo olevansa voimanainen, vaikka hänen saman nimisen kappaleensa saa miettimään: Ollako vai eikö olla?

”Mä oon liian nuori ja liian vanha

Liian paksu ja liian laiha

Huudan aina liian kovaa

Enkä kuitenkaan uskalla puhua koskaan

Ylikunnon ja laiskuuden välillä seilaan

Kun muut luo uraa ja mä sohvalla makaan

Ansaitsen liikaa ja liian vähän

Enkä koskaan lahjoita mihinkään hyvään

Mä oon voimanainen…”

– Jokainen meistä, joka täällä selvittää sotkujaan, on voimakas. Silti joskus on sellainenkin olo, etten olisi voimakas. Siksi tein tämän biisin, Ilta kertoo.

Ilta sanoo, että toisinaan hänen on vahvistettava itseään kuorilla. ”Paineiden, kommenttien ja mielipiteiden takia täytyy joskus rakentaa suoja sydämen ympärille, mutta pidän itseni pehmeänä sisältä.” Ilta on kirjoittanut aiheesta Betonii -kappaleen. Kertosäe syntyi nopeasti kovassa uhmassa.

- Olen sitä mieltä, että kenenkään ei tarvitse valaa itselleen betonikuorta, vaan ennemminkin voisimme laskea suojamme.

Yksinäisyydestä kertova Kelle Mä Soitan on Iltan biiseistä ensimmäinen, joka breikkasi kunnolla.

– Se oli ihan supersiistiä. Olin jo aika kauan luonut omaa profiiliani. Biisi oli palkinto, ja niin mua – allekirjoitan joka sanan. Onnistuimme tiimimme kanssa.

Spotifyssa yli 6,3 miljoonaa kuuntelukertaa kerännyttä Kelle Mä Soitan -kappaletta Ilta pitää ponnahduslautanaan.

– Se luo myös paineita tehdä vähintään yhtä hyvää musiikkia jatkossa.

Jättihitin teko ei kuitenkaan ollut Iltalle täysin uusi asia, sillä hän duetoi Cheekin kanssa tämän Sillat-kappaleessa.

Vaikka menestystä on tullut, ei Ilta tunne vielä olevansa maalissa tai edes saavuttaneensa mitään isoa, vaan unelmia riittää edelleen.

– Musta tuntuu, että mun unelmat ovat niin isoja, että odotan ja rakennan niitä koko ajan.

Ilta esiintyy CheriFestissä 30.7. Muut artistit ovat: Poju, Aino & Hajonneet, Amarillo Band ja Have Eskman.