Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi musiikkitapahtuma Numminen piano festival löysi yleisönsä

Nummisissa 8.–10.7. järjestetty Piano Festival oli ensimmäinen Mäntsälässä järjestetty festivaali, jossa korkeakulttuuri kohtasi maaseudun solahtaen mutkattomasti sen rentoon ja rauhalliseen tunnelmaan.

Festivaaleilla nautittiin pianokonserteista maailmanluokan jazzmuusikoiden, Joonas Haaviston ja Riitta Paakin, sekä klassisen musiikin huippunimien Mackenzie Melemedin, Tarmo Järvilehdon ja Fanny Söderströmin tulkitsemina.

Tapahtuman järjestäjä, Nummisten kulttuurin ja perinnerakentamisen ystävät ry, on tyytyväinen osin Suomen kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin toteutettuun konserttiin.

– Etukäteen jännitti tietysti, miten ihmiset löytävät tapahtuman, mutta Mackenzie Melemedin konsertti oli lähes loppuunmyyty, paikalle saapui 120 ihmistä ja Tarmo Järvilehto ylsi lähes samaan. Lipunmyynnin ja apurahan ansiosta pääsimme omillemme ja jatkamme nyt talon remonttia ja suunnittelemme tapahtumalle mahdollista jatkoa, hymyilee Isa Kukkapuro-Enbom.

Konserttiviikonloppu tarjosi klassisen musiikin ja jazzin ystäville varmasti ainutlaatuisen kokemuksen ja matalan kynnyksen tapahtumana se veti puoleensa myös ihmisiä, jotka eivät ehkä muuten olisi hakeutuneet Helsingin sykkeeseen vastaavaan tapahtumaan.

Jazzmuusikko Joonas Haavisto loi konserttisaliin onnistuneesti intiimin klubi-tunnelman, josta yleisö oli haltioissaan ja Fanny Söderströmin tulkinta Jaakko Kuusiston Jurmosta oli kerrassaan vaikuttava.

Riitta Paakin soljuvat jazz-sävellykset johdattivat yleisön kohti Mackenzie Melemedin hienoa tulkintoja muun muassa Bela Bartókin, Bachin ja van Beethovenin musiikista.

Kukkapuro-Enbomin arvion mukaan konserttiyleisö koostui sekä kauempaakin tulleista muusikoiden ihailijoista että paikallisista ihmisistä, jotka tulivat katsomaan Tapahtumatalon uutta elämää ja nauttimaan kesäisestä musiikkielämyksestä.

Miehikkäläläinen Nina Eistiö tuli Nummisiin kuuntelemaan Mackenzie Melemedia 6-vuotiaan poikansa kanssa mäntsäläläisen ystävänsä suosituksesta.

– Kerrassaan ainutlaatuinen kokemus ja loistava idea tuoda musiikki maaseudulle! Rakastan pianomusiikkia, mutta tuntuu, että kynnys pynttäytyä ja lähteä kaupungille konserttiin on liian korkea. Tämä oli juuri meille tehty ja poikakin jaksoi hyvin, myhäilee Eistiö.