Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Duunitori: Nämä kesätyöpaikat houkuttelivat eniten hakijoita – kesätöitä on yhä runsaasti tarjolla

Kesätyöpaikkailmoitukset Ikeassa, Viking Linella, Puuilossa, Linnanmäellä ja Valiolla ovat keränneet eniten lukukertoja tämän vuoden kesätyönhakukaudella, kertoo Suomen suurin työnhakupalvelu Duunitori tiedotteessaan.

Luetuimmalla ilmoituksella on lähes 40 000 lukukertaa, mikä on Duunitorin mukaan poikkeuksellinen määrä työpaikkailmoitukselle.

Ensimmäisellä viidellä on yli 20 000 lukukertaa.

Duunitorin datan mukaan tälle kesälle on ollut tarjolla ennätysmäärä kesätyöpaikkoja. Marras–kesäkuussa julkaistiin noin 43 000 kesätyöpaikkailmoitusta, kun viime vuonna niitä oli noin 30 000 ja vuonna 2020 noin 21 000.

Kesätyöpaikkoja on vielä enemmän kuin ilmoituksia, sillä yhdellä työpaikkailmoituksella voidaan hakea kymmeniä tai jopa satoja työntekijöitä.

Kesä on jo puolivälissä, mutta myös tällä hetkellä on yllättävän paljon kesätyötarjontaa. Juuri nyt Duunitorilla on noin 1 800 avointa kesätyöilmoitusta, mikä on poikkeuksellisen paljon heinäkuuksi.

Eniten avoimia kesätyöilmoituksia on asiakaspalvelussa, ravintola- ja matkailualalla, myynnin ja kaupan alalla, terveydenhuoltoalalla sekä julkisella sektorilla ja järjestöissä.

Ravintoloiden työvoimapula näkyy viime hetken kesätöiden määrässä: viidesosa tämän hetken avoimista kesätyöilmoituksista on ravintola- ja matkailualalla.