Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinilevää Sälinkäällä, muilta Mäntsälän järviltä ei virallista levähavaintoa

Mäntsälän kunnan uimarantojen sinilevätilanne oli tänään aamupäivällä parempi kuin facebook-tiedot sekä jarviwiki.fi ja vesi.fi kertovat.

– Sinilevää oli Sälinkäällä, Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveystarkastaja Tapio Multanen kertoo.

Hän kävi keskiviikkona aamupäivällä tekemässä sinilevähavainnot ja ottamassa bakteerinäytteet useista Mäntsälän järvistä. Levää oli Sälinkään Kilpijärvellä. Kilpijärven lisäksi sinilevää ei löytynyt siis muualta. Osalla Mäntsälän järvistä Multanen käy vasta huomenna.

– Sinilevää ei ollut Levannolla, Saarella eikä Sahajärvellä, Multanen kertoo.

Levannon ja Saaren havainnot ovat kunnan uimarannoilta Hunttijärvellä.

– Keravanjärvi, Sääksjärvi, Onkimaa ja Mustijoen ranta Nummisissa ovat huomisia kohteita, Multanen kertoo.

Isojärvi Onkimaalla on ollut usein levän vaivaama kuten Kilpijärvikin. Ympäristökeskuksen tieto esimerkiksi Isojärven levätilanteesta on siis odotettavissa huomenna.

Järviwikin ja vesi.fi-sivustojen mukaan esimerkiksi Hunttijärvellä on runsaasti levää. Kansalaisten tekemät leväilmoitukset on tehty viimeisen kolmen vuorokauden aikana.

Hunttijärven rannalta on yksi havainto tältä päivältä, jonka mukaan levää olisi runsaasti. Karttatiedon perusteella se ei kuitenkaan ole tehty kunnan rannalla.

Kunnan rannoilta Hunttijärveltä on tehty ilmoitukset runsaasta levästä kaksi päivää sitten. Nämä ovat siis kansalaisten tekemiä havaintoja, eivät virallisia.

Pohjois-Mäntsälän järville ei tullut varoituskylttejä tämän päivän tarkastuksissa.

– Esimerkiksi Hunttijärven rannoille ei ole laitettu varoituksia sinilevästä, kun ei ole ollut (ympäristökeskuksen) havaintojakaan, Multanen kertoo.

Hän muistuttaa, että terveystarkastajan tekemä havainto kertoo tilanteen siltä hetkeltä, kun se on tehty.

–  Leväähän voi tulla vaikka samana päivänä, Multanen jatkaa.

Ympäristökeskus ottaa näytteitä näinä päivinä useista järvistä ympäri Keski-Uusimaata. Ne julkaistaan viimeistään perjantaina ympäristökeskuksen sivuilla ja keskuksen Facebook-sivuilla vielä vähän aiemmin.