Itä-Uudenmaan poliisilla ryöstörikosten tutkinnat loppusuoralla – viikkoon mahtui myös kovia nopeuksia

Poliisille välitetyissä tehtävissä korostuivat viime viikolla yksilön suojaan liittyvät tehtävät. Tutkinnassa on myös selvitetty toukokuun loppupuolella tapahtuneita ryöstörikoksia. Esitutkinta näiden tapausten osalta on loppusuoralla.

Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tutkinnassa kaksi toukokuun loppupuolella tapahtunutta ryöstörikosta. Tapausten esitutkinta alkaa olemaan loppusuoralla, jonka jälkeen ne siirtyvät syyttäjälle syyteharkintaan, Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Toinen näistä, törkeänä ryöstönä tutkittava teko tapahtui 24.5. Keravan asemalla, jossa asianomistajalta ryöstettiin pädi teräaseella uhkaamalla. Toinen ryöstönä tutkittava teko tapahtui 26.5. Vantaan Rekolan asemalla, missä asianomistajalta ryöstettiin puhelin niin ikään teräaseella uhkaamalla, kertoo tapausten tutkinnanjohtaja rikoskomisario Krista Vallila.

Vastaavanlaisia tekoja tapahtuu tämän tästä. Omaisuudesta kannattaa luopua, jos henkeä ja terveyttä uhataan, eli näissä tapauksissa asianomistajat ovat toimineet oikein ja järkevästi.

– Tekijän tuntomerkit ja poistumissuunta kannattaa ottaa mahdollisimman tarkasti ylös ja soittaa saman tien hätäkeskukseen. Mitä nopeammin tieto välittyy tehtävänä poliisille, sitä paremmat mahdollisuudet meillä on päästä epäiltyjen jäljille, Vallila neuvoo.

Poliisille välitetyissä tehtävissä korostuivat viime viikolla yksilön suojaan liittyvät tehtävät. Tutkinnassa on myös selvitetty toukokuun loppupuolella tapahtuneita ryöstörikoksia. Esitutkinta näiden tapausten osalta on loppusuoralla.

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella taas kesäisen kiireinen ja poliisille välitettyjä tehtäviä hoidettiin koko poliisilaitoksen alueella yhteensä yli 2 000. Viikonloppuna, perjantain ja sunnuntain välisenä aikana, poliisi hoiti hätäkeskuksen välittämiä tehtäviä noin 750.

Viikonloppuna korostuivat yksilön suojaan liittyvät tehtävät, kuten häiriökäyttäytymiset ja erilaiset kotihälytystehtävät. Kaikki kotihälytystehtävät eivät suinkaan johda rikosilmoitukseen, vaan osasta poliisi on selvinnyt muilla keinoin.

– Perheväkivaltatehtävien määrä on viikosta toiseen pysynyt melko korkeissa lukemissa. Karkeasti laskien perheväkivaltatehtäviä on hoidettu viimeisen kymmenen viikon aikana 440. Se on aikamoinen määrä, toteaa komisario Kimmo Klemetti poliisin tiedotteessa.

Rattijuopumusten kokonaismäärässä ei edelliseen viikkoon verrattuna tapahtunut nousua, mutta törkeiden rattijuopumusten osuus oli edellisviikkoa suurempi, kun taas lievemmissä tapauksissa oli havaittavissa hienoista laskua. Yhteensä rattijuopumustapauksia kirjattiin 26. Pahoinpitelyrikosten kokonaismäärä sen sijaan laski viime viikosta noin kymmenellä tapauksella.

– Tapaukset keskittyivät enemmän yksityisille paikoille, eli ihmisten koteihin. Yleisellä paikalla tapahtuneiden pahoinpitelyjen määrässä oli havaittavissa selkeää laskua. Yhteensä pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikon aikana 97, Klemetti jatkaa.

Päihtyneiden kiinniottotilat täyttyvät erityisesti näin kesäviikonloppuisin melko ripeään ja joskus poliisi joutuu kuljettamaan asiakkaita alueen eri poliisiasemien kiinniottotiloihin.

– Poliisin asiakkaaksi päätyessä voikin sitten käydä niin, että heräät aamulla vieraassa kaupungissa. Se on tilanne, jota kukaan ei varmaankaan toivo kohdalleen. Nautitaan kesästä maltilla ja järki päässä ja ei anneta helteen ja alkoholin yllättää, Klemetti kehottaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut