Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote maksaa kotihoidon henkilöstölle 1 000 euroa sitouttamispalkkiota

Keusote maksaa 1 000 euron sitouttamispalkkion kaikille kotihoidon pitkäaikaisille työntekijöille, jotka työskentelevät kotihoidossa vähintään kuusi kuukautta heinäkuun alusta alkaen. Kyseessä on pilottihanke, jonka avulla Keusote pyrkii saamaan kotihoidon henkilökuntaan pysyvyyttä ja sitouttamaan myös sijaisia. Hanke käynnistyy heinäkuun alussa ja se koskettaa noin 450 kotihoidon työntekijää.

– Henkilöstön vaihtuvuus ollut suurta, ja tällä pilotilla haluamme palkita ja sitouttaa henkilökuntaa, sanoo Keusoten henkilöstöjohtaja Monica Hostio.

Tuhannen euron sitouttamispalkkion saavat kotihoidon vakituinen henkilöstö ja kaikki ne sijaiset, joilla on Keusoten kanssa yli puolen vuoden työsopimus 1.7. alkaen. Myös sijaiset, jotka solmivat sopimuksen elokuun loppuun mennessä, ovat mukana kokeilussa. Palkkio maksetaan alkuvuodesta kokeilun päätteeksi.

Keusoten kotihoidon palveluissa on tällä hetkellä huomattavaa henkilöstövajausta ja työn määrä kotihoidon työntekijöille on suuri. Sitouttamalla henkilöstöä Keusote pyrkii takaamaan kotihoidon asiakkaille palvelut.

Sosiaali- ja terveydenhuollon alan henkilöstöstä on jatkuva pula ympäri Suomen. Hostion mukaan myös Keusotella on kaikissa ammattiryhmistä on henkilöstöpulaa, mutta tilanne kotihoidossa on tällä hetkellä kriittisin.

– Toivomme, että pitovoimaa syntyisi tätä kautta, Hostio sanoo.

Sitouttamispalkkion vaikuttavuus henkilöstön pysyvyyteen ja sitouttamisen onnistumiseen arvioidaan uudelleen kokeilun jälkeen.

Keusotella on tällä hetkellä kaikkiaan 65 avointa työpaikkaa. Tvoitteena on saada vakituiset tehtävät täytettyä.